Kanada 203 Ukraynalıyı yaptırım listesine aldı

Kanada 203 Ukraynalıyı yaptırım listesine aldı
Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, 'Rusya’nın suç ortağı olan sözde Lugansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetlerinin 11 üst düzey yetkilisi ve 192 üyesine kısıtlamalar getirdik' dedi.

Foto: The Canadian Press


Kanada Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinde bağımsızlığını ilan eden 203 ayrılıkçı ismi yaptırım listesine aldıklarını açıkladı.

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Rusya’nın Ukrayna'yı ‘yasa dışı ve haksız işgaline yanıt olarak’ Özel Ekonomik Önlemler Düzenlemeleri kapsamında yeni yaptırım kararları aldıklarını açıkladı.

Joly, "Bu yeni tedbirler, Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlalde Rusya’nın suç ortağı olan sözde Lugansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri Halk Konseylerinin 11 üst düzey yetkilisine ve 192 diğer üyesine kısıtlamalar getiriyor. Rusya’nın Donbass'ın belirli bölgelerini ilhak etme girişimi, uluslararası hukukun açık bir ihlalidir" şeklinde konuştu.

‘RUSYA’YA BASKI YAPMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Rusya’ya, kuvvetlerini Ukrayna topraklarından derhal geri çekmesi çağrısını tekrarlayan Joly, "Kanada, uluslararası toplumdaki ortaklarıyla daha ileri eylemleri koordine edecek ve Putin'i ve suç ortaklarını bu anlamsız savaştan sorumlu tutmaya devam edecek. Kanada Rusya’ya baskı yapmaktan vazgeçmeyecek" dedi.

Kanada, Ukrayna yönetimine destek için, bugüne kadar Rusya, Ukraynalı ayrılıkçılar ve Belarus’tan yaklaşık 1000 kişi ve kuruluşu yaptırım listesine almıştı.

Öne Çıkanlar