Kamu görevlilerinin AKP broşürü dağıttığı iddiaları Meclis gündeminde

Kamu görevlilerinin AKP broşürü dağıttığı iddiaları Meclis gündeminde
CHP, memurlara evlere broşürler dağıttırarak AKP propagandası yaptırıldığı yönündeki iddiaları Meclis gündemine taşıdı: 'Devlet eliyle parti propagandası ve çalışmalar başlamış.'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aile ve Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında hizmet veren kamu görevlilerine, evlere broşürler dağıtılarak AKP propagandası yaptırıldığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

CHP’li Gürer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP icraatlarına yer verilen mektup ve çeşitli broşürlerin, ASDEP personeline dağıttırıldığı şeklindeki iddialara, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık tarafından yanıt verilmesini istedi.

‘SİYASİ İŞLER MEMURLARA YAPTIRILIYOR’

Gürer, Aile Bakanının şu soruları cevaplandırmasını talep etti:

"Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında sosyal hizmet uzmanı olarak çalışanların Ulusal Hane Ziyareti diye proje kapsamında AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı ve iktidar icraatlar adına siyasi faaliyete yönelik bildiriler dağıtmak üzere eğitim verilerek hazırlık yapıldığı, siyasi partilerin yapması gerekenlerin memurlar eliyle yapılması için çalışmalar sağlandığı iddiaları vardır. Bakanlığın böyle bir çalışması var mıdır?"

‘ASDEP PERSONELİNİN GÖREVİ AKP ÇALIŞMALARINI ANLATMAK MI?’

Sözcü'nün haberine göre devlet eliyle kapı kapı seçim propagandasının yapıldığını kaydeden Gürer, "ASDEP personelinin görevi AKP çalışmalarını anlatmak için mektubu kapı kapı dağıtmak mıdır, işiniz bu mu?" diye sordu.

ASDEP personeli tarafından evlere dağıtılan mektupta Cumhurbaşkanı İmzasıyla resmen AKP propagandasının yapıldığını kaydeden Gürer, şunları aktardı:

"Mektubun girişinde Cumhurbaşkanı '21 yıldır hizmet ve memleket aşkı için çalışıyoruz' ifadesine yer verilmekte, ayrıca ‘…2002'den bu yana sizlerin isteklerini, ihtiyaçlarını, önerilerini dinledik…' sözleri yer almaktadır. Cumhurbaşkanı sıfatı mektupta yer almasına karşın Cumhurbaşkanı sistemi 2018 yılında başladı.Cumhurbaşkanı olarak hizmetlerini anlatsa son dört yılı anlatılması gerekir, ancak mektupta 2002 yılından bugüne yapılan hizmetler ifadesi ile AKP iktidarlarının yaptıklarına işaret edilmektedir. Bu durumda AKP Genel Başkanı sıfatı ile mektubun yazıldığını göstermektedir."

‘DEVLET ELİYLE PARTİ PROPAGANDASI YAPTIRILIYOR’

"Burada Cumhurbaşkanı mektubunda seçildiği süreci değil AKP iktidar olduğu süreci içeren ifadeler kullanarak AKP propagandasını yapmaktadır, kamu görevlilerine de bu propaganda içeren mektup ve diğer materyaller kapı kapı dağıttırılmaktadır, devlet eliyle parti propagandası olarak köy, kasabalar da çalışmalar başlamış ve sürdürülmektedir."

‘DEVLETİN YOKSUL VATANDAŞA SAĞLAMASI GEREKEN YARDIMI DAHİ SİYASİ AMAÇ İÇİN KULLANIYORLAR’

CHP’li vekil, köy ve kasabalarda memurlar tarafından dağıtılan mektubun seçime yönelik bir çaba olduğunu belirterek "Devletin fakir fukaraya sağlaması gereken yardımlar dahi siyasi bir amaç için kullanıldığı görülmektedir. Mutlaka ihtiyaç sahibi olana yardım sağlanmalıdır. Yoksulluğu bertaraf etmek yerine mektup ile seçim propagandasını yapmak devlet anlayışıyla örtüşmez. Devlet tüm yoksullara destek vermek zorundadır" diye konuştu.

Öne Çıkanlar