Kampüs Cadıları ‘Kadın Festivali’ne hazırlanıyor

Kampüs Cadıları ‘Kadın Festivali’ne hazırlanıyor
Kampüs Cadıları, kadınları sahnelerden ve kamusal alandan silmeye çalışanlara karşı 'İçimde feminist bir isyan var' sloganıyla 3-4 Temmuz tarihlerinde 'Kadın Festival' düzenleyecek.

Kampüs Cadıları, "Umut ve inatla merhaba" başlıklı yazılı açıklama yayınlayarak, "İçimde feminist bir isyan var" sloganıyla 3-4 Temmuz tarihlerinde "Kadın Festivali" düzenleyeceklerini duyurdu. Kadınlara yönelik saldırıların süreklileştiği ve bu saldırılar karşısında mücadele etmeye, bir arada olmaya ihtiyaç olunduğu bir dönemden geçildiği belirtilen açıklamada,  genel ahlaka uygun bulunmadığı iddialarıyla kadın sanatçıların konserlerinin iptal edildiğine dikkat çekildi.

3-4 TEMMUZ’DA FESTİVAL 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Kadınların sütyen giyip giymedikleri, nerede yoga yaptıkları, kahkaha atmalarının ahlaksızlık olup olmadığına dair pervasız konuşmalar dillendiriliyor her gün. Fakat bizler asıl genel ahlaka uymayanın her gün kadınların katledilmesi, tacizcilerin ve tecavüzcülerin ödül gibi cezalar alması, kadın bedenine saldırıların sıradanlaştırılmaya çalışıldığı bir düzen olduğunu biliyoruz. Tam da bunlar yaşanırken bizler üniversiteli kadınlar olarak bir şeye niyetlendik. Türkiye’nin her ilinden üniversiteli kadınlarla 3-4 Temmuz’da kadın sanatçı, yazar ve aydınlarla bir kadın festivali yapmayı planlıyoruz. Seni de CadıFest’te aramızda görmeyi, mücadelemizi birlikte güçlendirmeyi çok isteriz. Çünkü bizler bu saldırılarla ancak bir arada durarak başa çıkacağımız biliyoruz. ‘İçimde feminist bir isyan var!’ diyerek gerçekleştireceğimiz CadıFest için tüm kadınları üniversiteli kadınlarla dayanışmaya bekliyoruz." (MA)
 
 

Öne Çıkanlar