Kafeye baskında kaçmak isterken foseptiğe düşen erkek hemşire öldü

Kafeye baskında kaçmak isterken foseptiğe düşen erkek hemşire öldü
Oturduğu kafeye polisin geldiğini görünce kaçmaya çalışırken iş yerinin zemin katındaki foseptiğe düşen erkek hemşire Tevfik Sevi vefat etti.

Coronavirus sürecinde alınan tedbirler kapsamında yapılan denetimlerin çifte standartlı olmasına bir örnek de Konya'da yaşandı. "Lebaleb" dolu kongreler ya da iktidar partisi üyelerince düzenlenen kalabalık organizasyonlar görmezden gelinirken, mahalle yaşamına müdahalelere devam edildi.

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Nalçacı Caddesi'nde, salgın tedbirleri kapsamında bir kafeye polisler baskın yaptı.

İçeride bulunan erkek hemşire 33 yaşındaki Tevfik Sevi, polisin geldiğini görünce kaçmak için iş yerinin zemin katındaki bölüme indi. Sevi, burada içinde yaklaşık 1 metre su bulunan foseptiğe düştü.

Bu sırada polis, kafede karşılaştığı 4 kişiye "sokağa çıkma kısıtlaması ve sosyal mesafeyi ihlal" suçlarından idari para cezası uyguladı. Polis, ayrılmak üzereyken kafe çalışanlardan birisi, zemin kattaki foseptikte bir kişinin olduğunu söyledi. Bunun üzerine itfaiyeye haber verildi. Gelen itfaiye ekipleri tarafından çıkarılan Tevfik Sevi’nin yaşamını yitirdiği belirlendi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde görev yapan Tevfik Sevi'nin evli ve iki çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

Öte yandan, polisin, CİMER'e gelen ihbar üzerine 20 Nisan’da aynı kafeye baskın yaptığı, nargile içip, okey oynadığı tespit edilen 10 kişi hakkında "sokağa çıkma kısıtlaması ve sosyal mesafe kurulanını ihlal" suçlarından 63 bin lira para cezası uyguladığı ortaya çıktı. İş yeri sorumluları hakkında da nargile tüketildiğiyle ilgili tutanak hazırlanıp, iş yerinin mühürlendiği belirtildi. (DHA)

Öne Çıkanlar