Kadınların ‘zıplama’ duruşması ertelendi

Kadınların ‘zıplama’ duruşması ertelendi
Taksim’de 8 Mart'ta yapılan ‘Feminist Gece Yürüyüşü’nde ‘zıpladıkları’ için yargılanan kadınların duruşması ertelendi.

İstanbul Beyoğlu’nda Taksim’de 8 Mart 2021'de 19’uncusu gerçekleştirilen Feminist Gece Yürüyüşü'nde zıpladıkları için "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme, yönetme ve bunların hareketine katılma" iddialarıyla yargılanan, içinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol’un da bulunduğu 17 kadın hakkında açılan davanın 2’nci duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada yargılanan bir kısım kadın ve avukatları hazır bulunurken bir kısım avukat mazeret sunarak duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan avukatlar, bu aşamada bir diyeceklerinin olmadığını söyleyerek bir sonraki celse müvekkillerinin duruşmada hazır bulunacağını dile getirdi. Ardından söz alan iddia makamı, eksik hususların giderilmesini talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Son olarak söz alan mahkeme heyeti, Devrim Çağla ve Figen Çiçek’in avukatından bir sonraki duruşmada müvekkillerini hazır etmesini hazır etmediği takdirde bir sonraki duruşmada yakalama emrinin düzenleneceğine karar verdi.

Heyet, avukatların mazeret taleplerinin reddedilmesine karar vererek duruşmayı 23 Aralık’a erteledi.

Öne Çıkanlar