Kadınların Çarşamba Nöbeti 7’nci haftasında: İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz!

Kadınların Çarşamba Nöbeti 7’nci haftasında: İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz!
Mersin Kadın Platformu’nun İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye karşı başlattığı Çarşamba Nöbeti 7'inci haftasında devam etti. Kadınlar mücadeleye devam mesajını yineledi.

Mersin Kadın Platformu’nun, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye karşı başlattığı Çarşamba (Yaşam) Nöbeti 7’nci haftasında da devam etti. Yenişehir ilçesinde bulunan Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bir araya gelen platform üyesi kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi bizim! Vazgeçmiyoruz" pankartını açtı. "Erkek-devlet şiddetine son", "Kararı geri çek", "Paramızla eylem yapıyoruz", "İstanbul sözleşmesi yaşatır" dövizlerinin açıldığı nöbet eyleminde kadınlar, "Sokakta kazandık sokakta savunacağız" ve "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganlarını attı.

'HAKLARIMIZDAN  VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Platform adına konuşan Ceren İnan, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının duyurulmasının ikinci ayında 22 kadının katledildiğini hatırlattı. Çete liderleri, uyuşturucu baronları ve kadın katillerinin kolları serbest bir şekilde sokakta dolaşırken güvenlik güçlerinin haklarını savunan kadınları hedefe koyduğunu aktaran İnan,  sendika üyelerine gözaltı operasyonları düzenlendiğini söyledi. Devlet bağlantılı çete yöneticisi Sedat Peker'in yayınladığı videolarla iktidarın kirli mafya ilişkileri yeniden ortalığa saçıldığına dikkati çeken İnan "Oysa biz iktidarın bir suç örgütü gibi davrandığını defalarca sokaklarda işaret etmiştik. Bu suç ittifakının sürdürdüğü kavganın merkezinde ise yine kadın düşmanlığı yer alıyor. Kadınların bedenleri üzerinden cinsiyetçi bir dille kavga sürerken tekrar tekrar suç işleniyor. Çekin kirli ellerinizi bedenlerimizden, yaşamlarımızdan. Hayatlarımızı kirli pazarlıklarınızın konusu yapmanıza izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,  TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu’nda yaptığı sunuma değinen İnan, "Salgın döneminde kadına şiddet olaylarındaki artışın 'tolere edilebilir' düzeyde olduğunu söylüyor. Kadın düşmanı politikalarınızın yansımasıdır Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanının açıklaması. Tıpkı sözleşmeden çıkma kararının açıklanması gibi.Derya Yanık bu açıklamayı pek tabii ki bir hukukçu ve bir kadın olarak yapmıyor. İktidarın cinsiyetçi, homofobik ve kadın düşmanı zihniyetinin aktarıcısı olarak yapıyor. Biz kadınların bu zihniyetle mücadelesi büyüyerek devam edecek" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar