Kadınlardan Onur Gencer’in duruşma salonunda gülmesine tepki

Kadınlardan Onur Gencer’in duruşma salonunda gülmesine tepki
Kadın örgütleri, katil Onur Gencer’in jandarma eşliğinde duruşma salonundan çıkarıldığı sırada gülmesine tepki gösterek, “Katiller mahkeme salonlarında rahatça gülemeyecek” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yönelik yapılan saldırıda Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in yargılandığı davanın duruşması İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Duruşma devam ederken katil Onur Gencer’in tavrı ve sonrasında yaşananlara ilişkin Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir ve İstanbul üyeleri ile Ankara Kadın Platformu tepkilerini adliye önünde açıklama ile dile getirdi.

Açıklama öncesinde kadınlar adliye binası karşısında kolektif olarak hazırladıkları "Deniz Poyraz ölümsüzdür" yazılı pankartı taşıdı. Adliye önüne geçen kadınlar sık sık "Deniz Poyraz ölümsüzdür", "Jin jiyan azadi", "Katledilen kadınların hesabını soracağız", "Koruma, aklama yargıla", "Deniz poyraz isyanımızdır", "Şehid namirin", "Katil devlet hesap verecek, "Biji tekoşina jinan" sloganları attı.

GENCER’İN RAHAT TAVIRLARINA TEPKİ

Açıklamayı yapan Kadınlar Birlikte Güçlü’den Ebru Dinçer, erkek adaletin yine mahkeme salonlarında iş başında olduğunu ifade etti. Dinçer, katilin elini kolunu sallayarak HDP il binasına girdiğini ve Poyraz’ı katlettiğini belirterek, bugün de aynı şekilde rahatça ve gülüşerek salonda yerini aldığını kaydetti. Dinçer, "Biz bu katilleri kimden cesaret aldığını ve bu cüretti nasıl gösterebildiğini iyi biliyoruz. Çünkü sistem katillerin arkasında. Nasıl ki şiddet gören kadını evine gönderen, güvenliğini almayan polisler, bu katili de burada koruyor ve cesaretlendiriyorlar. Gülmesine ve bizimle dalga geçmesine müsaade ediyorlar, çünkü onlar katil zihniyetli ve katilden yanalar. Onlara bu cesareti ve özgüveni veren siyasi iktidarın ta kendisidir. Deniz’in de katledilen bütün kadınların hesabını soracağız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar