Esra Erol'a tepki: Yaptığı psikolojik şiddettir

Esra Erol'a tepki: Yaptığı psikolojik şiddettir
Esra Erol, ATV'deki programında sinir krizi geçiren ve yüzünün görünmesini istemeyen 18 yaşında bir kadına canlı yayında bağırdı ve ifşa etti.

İktidara yakın televizyon kanallarından ATV'de, Esra Erol'un ekranda yüzünün gözükmesini istemeyen 18 yaşında kadını azarlaması ve ifşa etmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Esra Erol'un kadına bağırdığı anlar ATV’nin sosyal medya hesabında "Esra Erol sinirlerine hakim olamadı! Elif canlı yayına çıktı, Türkiye ağladı" ifadesiyle paylaşıldı. Genç adının yüzünün gözükmesini istemediği video, milyonlarca kere görüntülendi.

Esra Erol'un programına katılan Münevver Yıldırım, 18 yaşındaki kardeşinin 40 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Kadir Akkoyun'a kaçtığını söylemişti. Stüdyoya gelen Elif, yüzünün gösterilmesini istememişti ve ardından da sinir krizi geçirmişti.

Esra Erol, programa çıkmak istemeyen kadına "18 yaşındasın kızım sen! Baban yaşındaki adam sana farklı dokunuyor. Bu mu senin geleceğin? Bu mu kendine layık gördüğün hayat! Bu mu yaşamdan beklediğin Elif? O çatı katını mı layık görüyorsun kendine?" diye bağırdığı anları yayınlamıştı. 

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ceren Sözeri, "Umarım Elif, Esra Erol'a dava açar" dedi.

Avukat Eren Keskin "Bu coğrafyada en zararlı programlar bunlar. Özellikle kadınlara duygusal şiddet uygulanıyor. Esra Erol gibiler daha fazla para kazansın diye..." ifadesini kullandı.

Avukat Tuba Torun ise tepkisini "Korkunç. Kanım dondu. Esra Erol’un yaptığı psikolojik şiddettir. Victim blaming, yani mağdur suçlayıcılık. Kimsenin zaten yaralı olan birine travma yaşatmaya hakkı yok. Bu durumu zaman zaman yaşarız ama adını koyamayız. Dinlemeyin, karşı çıkın ve oradan uzaklaşın." sözleriyle ifade etti.

Sosyal medyadaki tepkiler şöyle:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar