Kadınlardan Bakanlık önünde eylem: Erkek Egemen Politikalar Bakanlığı

Kadınlardan Bakanlık önünde eylem: Erkek Egemen Politikalar Bakanlığı
Kadın Savunma Ağı, kendisine şiddet uygulanan erkeği öldüren Melek İpek'in tutuklanmasını protesto etti.

Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde kadına yönelik şiddet ve cinayetleri protesto eden kadınlar, bakanlığın tabelasına "Kadın Cinayetleri ve Erkek Egemen Politikalar Bakanlığı" yazılı pankart astı. 
 
Kadın Savunma Ağı, kendisine şiddet uygulayan erkeği özsavunmada bulunarak öldüren Melek İpek’in tutuklanmasını protesto etmek amacıyla Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde açıklama yaptı. "Kadın Cinayetleri ve Erkek Egemen Politikalar Bakanlığı" yazılı pankartın bakanlık tabelasına asıldığı açıklamada, "Melek İpek serbest bırakılsın", "Erkek şiddetine karşı özsavunma" ile "Suç ortakları polis, yargı, devlet, tek adam" yazılı dövizler taşındı.
 
Açıklamada konuşan Kadın Savunma Ağı üyesi Tuğba Koçer, "Buraya katledilen kadınların isyanı olmaya, artık yeter demeye geldik" dedi.
 
ÖZSAVUNMA HAKKI
 
Bakanlığın kadınları korumadığını belirten Koçer, "Bu bakanlık cinsiyetçi, gerici, erkek egemen politikalarıyla kadın katliamlarının, şiddetin suç ortağıdır" diye konuştu. Tecavüz failleri uzman çavuş Musa Orhan ve profesör Hasan Bilgili’nin halen tutuklanmadığını hatırlatan Koçer, "Erkek adaletiniz Melek’i özsavunma hakkını kullandığı için tutukluyor" ifadelerini kullandı. 
 
ERKEK EGEMEN POLİTİKALAR
 
Koçer, devamında şunları ifade etti: "Katiller sokaklarda, katiller Meclis’te, katiller saraylarda. Böyle bir düzende bizim bedenimizi, emeğimizi savunmak hakkımızdır. Bu şiddet karşısında geliştirdiğimiz her türlü yöntem meşrudur. Ayşe Paşalı’nın yaraları, Nevin’in bakışı, Çilem’in duruşu, Melek’in özsavunması ile tacizcilerin, tecavüzcülerin ve erkek adaletin karşısına dikiliyoruz. Melek İpek biziz, hepimiz Melek İpek’iz. Melek’i serbest bırakın. Kadınları güçlendirmek yerine suç ortaklığı yapan bu bakanlığın adı artık Kadın Cinayetleri ve Erkek Egemen Politikalar Bakanlığı’dır. Bu bakanlığın gerçek adı budur. Kadın Savunma Ağı olarak bakanlığın tabelasını kendilerine teslim etmeye geldik."

Öne Çıkanlar