Kadınlar 'saklı kalmayacak' dedi, taciz ve şiddet eylemlerinin faili olan polisleri ifşa etti

Kadınlar 'saklı kalmayacak' dedi, taciz ve şiddet eylemlerinin faili olan polisleri ifşa etti
Üniversiteli Kadın Kolektifi, 16 Şubat'ta yapılan eylemde maruz kaldıkları şiddet ve tehditlerin faili olan polisleri teşhir etti.

Üniversiteli Kadın Kolektifi, Ankara'daki 'Kadın Üniversitesi İstemiyoruz' eyleminde bir polis tarafından tecavüzle tehdit edildiklerini paylaştı.

Üniversiteli Kadın Kolektifi, resmi sosyal medya hesaplarından, 16 Şubat günü Ankara'da yapılmak istenen ve polis müdahalesiyle karşılaşılan 'Kadın Üniversitesi İstemiyoruz' eyleminde maruz kaldıkları şiddet ve tecavüz tehditlerini ifşa etti.

Ankara Emniyeti'ni de etiketleyerek yapılan paylaşımlarda, kadınları şiddet ve tehdite maruz bırakan polislerin görüntüleri tek tek sıralandı.  

'SAKLI KALMAYACAK'

#SaklıKalmayacak etiketiyle yapılan paylaşımlarda şunlar kaydedildi:

"16 Şubat'ta eylemden alınan bu görüntüdeki polis birçok kadın eyleminde kadınlara şiddet uygulamıştır ve kişisel telefonuyla fotoğraflarını çekmektedir.

KAÇIRILAN ÖĞRENCİ HATIRLATILDI

Boğaziçi'ne atanan kayyıma ve kadın üniversitesi projesine karşı yaptığımız eyleme polis saldırısı sonrası, polis üniversiteli kadınları çembere alarak darp etmiş, tecavüzle tehdit etmiştir. İki gün sonra eylemde gözaltına alınan kadınlardan biri polis tarafından kaçırılmıştır.

TERS KELEPÇE VE DARP

Polisin bariyerlerle basının görüntü almasını engelleyerek şiddetin dozunu artırdığı, tehditlerin ölüm ve tecavüz tehditlerine dönüştüğünü görüyoruz. Kadınlardan ve feminist mücadelemizden aldığımız güçle hiçbiri kapalı bariyerler arkasında kalmasın istiyoruz! Eylemden alınan bu görüntüde arkası dönük yeşil montlu sivil polis, gözaltı aracı içerisinde bir kadın arkadaşımızın üstüne çıkıp ters kelepçe yapmaya çalışmış daha sonrasında darp etmeye başlamıştır.

Eylemden alınan bu görüntüde arkası dönük yeşil montlu sivil polis, gözaltı aracı içerisinde bir kadın arkadaşımızın üstüne çıkıp ters kelepçe yapmaya çalışmış daha sonrasında darp etmeye başlamıştır.

16 Şubat'ta eylemden alınan bu görüntüdeki polis birçok kadın eyleminde kadınlara şiddet uygulamıştır ve kişisel telefonuyla fotoğraflarını çekmektedir.

CİNSEL TACİZ VE TEHDİT

16 Şubat'ta eylemden alınan görüntüdeki polis amiri, gözaltı sürecinde gerçekleşen tacizler, tecavüz tehditleri, şiddetten sorumludur. 'Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz' sloganına, itaat edeceksiniz devlete itaat etmeyi öğreneceksiniz demiştir.

Gözaltı anında ters kelepçe yapılmış, üst araması sırasında polisler bir kadın arkadaşımızın vulvasına dokunarak taciz etmişler ardından ters kelepçeli yere yatırarak tekme atmaya başlamışlardır.

FAİLİN İSMİNİ PAYLAŞTILAR

Eylem sırasında kadın arkadaşımıza ters kelepçe yapan ve darp eden polisin giydiği yelek numarası 2203 ya da 2208'dir.

16 Şubat'tan önce birçok kadın katıldığı eylemlerde de çoğu kez darp edilmiş, taciz, tecavüz tehditlerine maruz kalmıştır. Bu şiddet faili polislerden biri de Mukadder Kardiyen'dir. Boğaziçi eylemlerinde üniversiteli bir kadına tekme atmıştır.

Suruç anmasına katılan bir kadın yoğun şiddet uygulayan fotoğraftaki polis şiddet failidir. Görüldüğü gibi gözaltı anında basının çekim yapmasını engelleyip,gözaltı aracında, polis barikatının arkasından Anayasal insan haklarımız çiğnenmektedir. Kadınların can güvenliği kalmamıştır. Biz kadınlar artık susmuyoruz: Ankara Emniyeti'nde birçok şiddet faili, tacizci var!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar