Kadınlar Beşiktaş'ta yoksulluğa isyan etti

Kadınlar Beşiktaş'ta yoksulluğa isyan etti
İstanbul-Beşiktaş’taki Kartal Heykeli’nin önünde bir araya gelen feminis kadınlar, "Bu sistemin krizlerinin faturasını ödemek zorunda bırakılmaya isyanımız var" dedi.

Fotoğraf: Sema Kızılarslan

İstanbul Beşiktaş'taki Kartal Heykeli'nin önünde toplanan feminist kadınlar, hayat pahalılığını protesto etti. 2022’ye daha az ısınarak, daha az ışık açarak, daha güvencesiz, daha işsiz, daha yoksul girdiklerini ifade eden kadınlar, "Yoksulluğa karşı feminist isyan" başlığı altında bir açıklama yaptı.

Medyascope’tan Sema Kızılarslan’ın haberine göre; kadınların açıklaması şöyle oldu:

"Patriyarkal kapitalist sistem bizi her gün yoksullaştırıyor, güvencesizliğe hapsediyor. Bu sistemin krizlerinin faturasını ödemek zorunda bırakılmaya isyanımız var! Bizlere dayatılan hayatları değil, feminist isyanımızla kuracağımız kendi hayatlarımızı yaşamak istiyoruz.

Tahammülümüz yok! Ucuz işgücü olmaya, ev içerisinde bitmek bilmeyen, ülkedeki kriz yüzünden her geçen gün daha da üstümüze yıkılan karşılıksız ev işi ve bakım yüküne, erkek şiddetinden kadın cinayetlerine, trans cinayetlerinden nefret söylemlerine, göçmen olduğumuz için emeğimizin ve bedenimizin sömürülmesine, esnek ve güvencesiz çalışmaya, aileye hapseden politikalara, bize anneliğin en önemli makam olduğunu dayatmaya çalışan söylemlere, kürtaj yasal olduğu halde fiilen ulaşmanın imkânsız hale getirilmesine, her gün tekinsizleşen sokaklarda arkamıza bakmadan yürüyememeye, toplu ulaşımda sürekli tetikte olmaya, yoksulluğa…

Hiçbirine tahammülümüz yok!

Yoksulluğa feminist isyan!"

Öne Çıkanlar