Kadın sinemacılardan İranlı kadınlarla dayanışma mesajı: Özgürlük ve eşitlik için...

Kadın sinemacılardan İranlı kadınlarla dayanışma mesajı: Özgürlük ve eşitlik için...
İranlı kadınlara destek mesajı yayınlandı: Türkiyeli kadın sinemacılar olarak İranlı kadınlarla ve İran halklarıyla dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz.

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar ikinci haftasında devam ediyor. İran’ın Loristan Başsavcısı Muhammed Rezm, gösteriler nedeniyle 120 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Toplam gözaltı sayısının 2 binin üstünde olduğu tahmin ediliyor.

İranlı kadınlara destek büyüyor. Türkiye'den kadın sinemacılar İranlı kadınlarla destek mesajı yayınladı.

Açıklamada " Biz Türkiyeli kadın sinemacılar olarak İranlı kadınlarla ve İran halklarıyla dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyor, özgürlük ve eşitlik için hep bir ağızdan haykırıyoruz" denildi.

Destek videosunda Ayça Damgacı, Melisa Sözen, Şebnem Hassanisoughi, Devin Özgür Çınar, Canan Ergüder, Aslı İnandık, Ece Sükan, Ceren Moray, Serra Yılmaz, Füsun Demirel, Belçim Bilgin, Tülin Özen, Feri Baycu Güler, Ceylan Özgün Özçelik, Elit İşcan, Pınar Deniz, Gizem Bayıksel, Hatice Aslan, Nergis Öztürk, Melis Birkan, Nursel Köse, Nur Sürer, Tilbe Saran ve Güliz Sağlam da yer aldı.

Öne Çıkanlar