Kadın Koalisyonu: Üniversitelerdeki kadın platformları ve öğrenci kulüpleri hedefte

Kadın Koalisyonu: Üniversitelerdeki kadın platformları ve öğrenci kulüpleri hedefte
Bakanlığın yayınladığı ‘Üniversitelerde Güvenlik ve Barınma Tedbirleri’ genelgesine tepki gösteren Kadın Koalisyonu, ‘Komisyonlar kimlerden oluşacak? İhbarcılık mı teşvik ediliyor?’ dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında 81 il valisi ve gençlik spor il müdürleriyle yapılan toplantıda alınan kararlar valiliklere "Üniversitelerde Güvenlik ve Barınma Tedbirleri" konulu genelge ile gönderildi. Yayınlanan genelgeye tepkiler gelmeye devam ediyor.  Kadın Koalisyonu bakanlık tarafından yayımlanan ‘Üniversitelerde Güvenlik ve Barınma Tedbirleri Genelgesi’ne tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığı'nın 11 Ağustos'ta 81 İl Valiliğine gönderdiği genelge üniversitelerdeki kadın platformlarını hedefe aldığını belirten Kadın Koalisyonu, "Komisyonların görevi kadın platformlarını özel olarak hedef alacak şekilde düzenlendi. Bu Komisyonlar kimlerden oluşacak? İhbarcılık mı teşvik ediliyor?" ifadelerini kullandı.

Kadın Koalisyonu sosyal medya üzerinden "Üniversitelerde Güvenlik ve Barınma Tedbirleri Genelgesi" ile ilgili yayınladığı açıklama şöyle:

"DİKKAT. Üniversitelerdeki kadın platformları ve öğrenci klüpleri hedefte. İçişleri Bakanlığı'nın 11 Ağustos'ta 81 İl Valiliğine gönderdiği 'Üniversitelerde Güvenlik ve Barınma Tedbirleri Genelgesi’ üniversitelerdeki kadın platformlarını hedefe alıyor.

Genelge kapsamında terör örgütleri ile iltisaklı olduğu değerlendirilen öğrenci kulüpleri ve kadın platformları gibi illegal yapılanmaların..." ifadesi var. Gönderilen Genelge ‘ye göre Üniversitelerde Huzur ve Guveni Arttirma Il Komisyonlari kuruluyor. Bu komisyonların görevi kadın platformlarını özel olarak hedef alacak şekilde düzenlendi. Bu Komisyonlar kimlerden oluşacak? İhbarcılık mı teşvik ediliyor?

‘İHBARCILIĞI DA TEŞVİK Mİ EDİYOR?’

Genelgede geçen "terör örgütleri ile iltisaklı olduğu değerlendirilen öğrenci kulüpleri ve kadın platformları gibi illegal yapılanmalar" şeklindeki belirsiz ifade, üniversite içindeki kadın platformlarını yasa dışı ilan ederek çalışmalarına izin verilmemesinin yolunu açıyor. Genelge, öğrencilerin özellikle barınma ilgili her türlü paylaşımını, protestosunu üniversitedeki kulüplerin etkinliklerini illegal faaliyet diye gösterdiği gibi il komisyonları aracılığıyla ihbarcılığı da teşvik mi ediyor?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar