Kadın cinayeti: Sağlık merkezindeki hemşire öldürüldü

Kadın cinayeti: Sağlık merkezindeki hemşire öldürüldü
Hemşire Ömür Erez, 20 suç kaydı bulunan Rahmi Uygun tarafından katledildi.

İstanbul Kartal'da, 10 No'lu Aile Sağlığı Merkezinde Rahmi Uygun adlı erkeğin silahlı saldırısına uğrayan Hemşire Ömür Erez (33) hayatını kaybetti. 20 suç kaydı bulunan Rahmi Uygun'un, Ömür Erez'i daha önce de rahatsız ettiği, birlikte olma taleplerine karşılık bulamadığı belirtildi.

DHA'nın haberine göre ölümle sonuçlanan silahlı saldırı saat 14.00 sıralarında Kartal 10 Numaralı Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Silahıyla içeri giren Rahmi Uygun (39), Ömür Erez ile tartıştıktan sonra başına ateş etti. Ömür Erez ağır yaralanırken 20 suç kaydı bulunduğu belirtilen Rahmi Uygun kaçtı.

İstanbul Valiliği Rahmi Uygun'un Bağcılar'da yakalandığını duyurdu. Görgü tanıkları Rahmi Uygun'un bir kafede arkadaşı ile çay içerken yakalandığını aktardı. Araçlarının da kiralık olduğunu belirten tanıklar, polisin aracı da incelemek üzere polis merkezine götürdüğünü aktardı.

Hemşireye ilk müdahale sağlık merkezinde yapıldı. Hemşire Ömür Erez daha sonra ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesine kaldırıldı. Ancak Erez hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarından Savaş Kuru, "Dışarıda 20-25 dakika konuştular. Ondan sonra içeriye girdiler. Sağlık ocağında karşı komşumdu" diye konuştu.

Ömür Erez'in komşusu olduğunu belirten bir başka görgü tanığı Mevlüt Koç ise, Erez'in "Konya'dan belalım geldi" diyerek yardım istediğini, failinse bu sırada ateş etmeye başladığını anlattı. Tanık Mevlüt Koç, cinayet faili Rahmi Uygun'un Ömür Eresi durmadan arayıp rahatsız ettiğini, tehdit ettiğini, birlikte olma taleplerine karşılık bulamadığını anlattı.

İSTANBUL VALİLİĞİ SUÇ KAYITLARINI AÇIKLADI

İstanbul Valliğinden yapılan açıklamada, "Şüpheliye ait arşiv araştırmasında 'Kasten Yaralama, Tehdit, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Evrakta Sahtecilik' suç kaydı bulunduğu tespit edilmiştir"  denildi.

Valilik açıklamasında Uygun'un Bağcılar'da yakalandığı duyuruldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar