Kadıköy Belediyesi’ne yapılan operasyonda yeni gelişme: 32 tutuklama

Kadıköy Belediyesi’ne yapılan operasyonda yeni gelişme: 32 tutuklama
İstanbul Kadıköy Belediyesi çalışanlarının da aralarında bulunduğu 224 kişiye yönelik 'rüşvet' soruşturmasında 32 kişi tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün "Örgütlü olarak rüşvet almak, vermek, aracılık etmek" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla 224 kamu personeline yönelik başlattığı operasyon sonuçlandı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Kocaeli ve Şırnak'ta eş zamanlı başlatılan operasyonlarda gözaltına alınanan aralarında Kadıköy Belediyesi'inde görevli zabıta personeliyle belediye mühendislerinin de bulunduğu şüphelilerden bir bölümü emniyetteki sorgularının ardından serbest kalırken 160 kişi dün adliyeye sevk edildi. Savcılık, sorgularının ardından 36 kişi hakkında adli kontrol talebi 124 kişi için tutuklama talebi istedi.

TUTUKLANANLARIN 27'Sİ KADIKÖY BELEDİYESİNDE ÇALIŞIYOR

92'si tutuklama talep edilenlerden olmak üzere toplamda 128 şüpheliden 2'si için ev hapsi, 10'una ise toplam 1 milyon 650 bin TL para cezası ve adli kontrol kararı verildi.  27'si Kadıköy Belediyesi'nde görevli 32 kişi ise tutuklandı.Tutuklananlardan biri zabıta komiseri, 24'ü zabıta memuru, 2 ise mühendis (DHA)

Öne Çıkanlar