Meclis'te Süleyman Soylu’ya sert tepki: Utanmıyor musun yalan söylemeye

Meclis'te Süleyman Soylu’ya sert tepki: Utanmıyor musun yalan söylemeye
İçişleri Bakanı Soylu, hedef gösterdiği HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın belgelerle yaptığı açıklamalara yanıt veremedi: 'Kendi pisliklerinizi bize saldırarak örtmeye çalışmayın.'

Meclis Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından AKP ilçe başkanının kardeşi Tahir Güven’e yapılan silahlı saldırıya ilişkin HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ı suçladı. Soylu, HDP Gençlik Meclisi üyesi Mehmet Miraç Dinç’i, YPS üyesi ilan ederek, Kaçmaz’ın evinde yakalandığını iddia etti. Oysa sabah saatlerinde Dinç ve beraberindeki iki kişi, HDP Silopi ilçe binasına giderken, polis kontrol noktasında durdurularak, gözaltına alındığı kamuoyuna yansımıştı.

‘İFTİRACI BAKAN, BAK E-DEVLETTEN ALDIĞIM İKAMETGAH ADRESİM BURDA’

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, ikametgah adresini göstererek, "İftiracı Bakanın çok net bir iftirasına maruz kaldım. Bu, e-devletten demin aldığım ikametgâh adresim; bu bir. İkincisi; Benim, ailemin, kardeşlerimin Türkiye'nin birçok yerinde oturduğu birçok adresi var. Dün gece bahsettiği kişi Silopi çarşı merkezine yakın bir yerde gözaltına alınmış" yanıtını verdi.

‘BÜTÜN EMNİYETİN GÖZÜ ÖNÜNDE ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR, UTANMIYOR MUSUN YALAN SÖYLEMEYE’

Gözaltına alınan kişinin HDP Gençlik Meclisi üyesi olduğunu söyleyen Kaçmaz, "Aylardır Şırnak il ve ilçelerinde, partinin bütün çalışmalarında, bütün o Emniyet teşkilatının gözü önünde çalışmalarını yürütüyor. Eğer ki dediğiniz gibi, o iftira ettiğiniz şekilde YPS üyesiyse bugüne kadar niye işlem yapmadığınız ha? Utanmıyor musunuz yalan söylemeye" diye sordu.

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz

‘MANTAR TOPLAYAN KÖYLÜLERE DE ‘PKK’Lİ’ DEMİŞTİNİZ, TAZMİNAT ÖDEMEK ZORUNDA KALDINIZ’

İftira atmanın kolay olmadığını sözlerine ekleyen Kaçmaz, devamında şunları söyledi:

"Bakın, bir buçuk sene önce benim ağır engelli çocuğuma ilişkin de iftira attınız; bakın, iftira attınız. Bakın, siz yine iftira attınız, bakın utanacaksınız. Bakın, bu bahsettiğiniz iftira o kadar basit bir iftira değil; benim ailemi, müteveffanın ailesini ya da aşiretleri birbirine kırdırabilirsiniz. Siz utanmadan şu köylüler hakkında, Van'da mantar toplayan köylüler hakkında ‘PKK'li’ dediniz ve bunlar beraat etti, siz tazminat ödemek zorunda kaldınız."

‘KENDİ PİSLİKLERİNİZİ SALDIRARAK ÖRTMEYE ÇALIŞMAYIN’

"Kendi pisliklerinizi bize saldırarak örtmeye çalışmayın. Size yanlış bilgi de verdilerse onun hesabını siz sorun, çünkü bu iftiranız karşısında ant olsun ki sizden hesap soracağım, tazminatı da çatır çatır harcayacağım."

 BELGELERE YANIT VEREMEDİ

"Hesap vereceksiniz" sözleriyle Kaçmaz’ı hedef alan Soylu, yapılan açıklamalar sonrası ne soru-cevap bölümünde ne de sataşmadan kürsüye çıktığında yanıt vermedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar