Kobane Davasına damga vuran diyalog

Kobane Davasına damga vuran diyalog
Bugün görülen Kobane Davası'na, duruşmada 'Yakında yanınıza geliriz' diye seslenen HDP Eş Genel Başkanı Buldan'a, Selahattin Demirtaş'ın verdiği yanıt damga vurdu.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK-IŞİD’in Türkiye’nin Suriye sınırındaki komşu ilçelerinden olan Kobane’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014’te yaşanan protestolar nedeniyle HDP eski Eş Genel Başkanları, MYK üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 108 isim hakkında açılan davanın 4’üncü duruşması bugün görüldü.

Hukukçuların Türkiye tarihinin en büyük siyasi davalarından biri olarak değerlendirdiği dava kapsamında yargılanan siyasetçiler, bugünkü duruşmada suçlama konusu yapılan eylemlerinin yasal ve demokratik siyasi çalışmalar olduğunu beyan ederken, davada tutuklu yargılanan ve mahkemeye Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan arasındaki diyalog bugünkü duruşmaya damga vurdu.


PERVİN BULDAN: YAKINDA YANINIZA GELİRİZ

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya verilen ara sırasında, Demirtaş ile Buldan SEGBİS aracılığıyla görüştü. HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Demirtaş’a "Başkan sizi özledik. Yakında yanınıza geliriz" dedi. Demirtaş’ın ise bu sözlere gülerek, "Ziyarete gelin ama başka türlü gelmeyin" yanıtını vermesi damga vurdu. Buldan da Demirtaş’ın bu ifadesine karşılık olarak "İnşallah siz geleceksiniz" cevabını verdi.

'EDİRNE'DE GEZİYORUZ'

Kürt siyasetçilerle Kürtçe konuşan Demirtaş, herkese selamlarını iletti.

Demirtaş "Gezebiliyor musunuz?" sorusuna ise "Tüm gün Edirne’de geziyoruz" şeklinde esprili sözlerle karşılık verdi.
 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar