Kabaş'tan tahliye sonrası açıklama: Haklıysanız korkmayacaksınız, susmayacaksınız

Kabaş'tan tahliye sonrası açıklama: Haklıysanız korkmayacaksınız, susmayacaksınız
Gazeteci Sedef Kabaş, tahliye sonrası açıklamada 'En sağ tandanslıdan en sol tandanslıya kadar. Hatta zıt görüşlü kadınlar da bana sahip çıktı. Bu da gösteriyor ki, biz haklıyız' dedi.

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla 49 gündür tutuklu bulunan gazeteci Sedef Kabaş, bugün çıkarıldığı mahkemece tahliye edildi. Öte yandan, Kabaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Tahliye sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kabaş, destek verenlere teşekkür etti.

Kabaş şunları söyledi:

"Arkamda duran, bana sahip çıkan, onlarca baskı ve sindirmeye rağmen biz buradayız diyen herkese çok teşekkür ediyorum, çünkü sizlerin varlığı bana bir kez daha gösterdi ki siz bu toplumun vicdanısınız. Hiçbir şartta bileklerini bükemeyecekleri dayanışma gücünü gösteriyorsunuz. Binlerce mesajınızla desteğinizi bana Bakırköy Kapalı Cezaevi'nde yatan kız kardeşlerim dediğim herkes bana hissettirdi. En sağ tandanslıdan en sol tandanslıya kadar... Hatta zıt görüşlü kadınlar da bana sahip çıktı. Bu da gösteriyor ki, biz haklıyız. Haklıysanız korkmayacaksınız, susmayacaksınız...

Bir hukuk devletinde, demokratik bir ülkede, birinin yaşamayacağı şeyleri yaşattılar bana. Ben sadece ve sadece, hakaret kastı olmadan bir atasözü kullandım. Bütün bu sürecin nedeni bu. Herkesin bu süreci düşünmesini istiyorum. Bize bir genelge yayınlasın arkadaşlar bilelim, ona göre örnek verelim. Bunun sınırını kim neye göre çiziyor? Dolayısıyla demokrasinin işlediği, yargının bağımsız olduğu ülkelerde bunlar yaşanmaz... Ama ne oldu mevcut iktidar hükümetin bütün imkanlarını kullanarak kadın bir gazetecinin üzerine çullandı. O yayın sırasında da, o yayın sonrasında da hakaret ettiğime dair bir kişi, ne Uğur Dündar ne oradaki konuklar, daha önemlisi o yayını izleyen izleyici sonrasında hakaret olduğu yönünde bir eleştiride bulunmadı arkadaşlar."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar