JPMorgan risklere yönelik uyardı, yıl sonu enflasyon tahminini korudu

JPMorgan risklere yönelik uyardı, yıl sonu enflasyon tahminini korudu
JPMorgan, Türkiye'nin yıl sonu için yüzde 63,1 olan enflasyon beklentilerini korurken, son yıllarda olduğu gibi risklerin yukarı yönlü olduğuna işaret etti.

JPMorgan, Türkiye'de enflasyonun sürpriz şekilde aylık yüzde 2,4 artışla marjinal olarak aşağı yönlü olduğunu belirterek küresel fiyatlardaki düşüş yerel enerji fiyatlarında aylık düşüşlere neden olurken, geri kalan tüm alt kategorilerde fiyat baskıları gözlendiğini kaydetti.

Aşırı gevşek para politikası, devam eden liranın zayıflaması ve politika güvenirliğinin zayıflaması göz önüne alındığında fiyat baskılarının güçlenmeye devam etmesinin şaşırtıcı olmadığını belirten JPMorgan, yılın kalan bölümünde enflayonun yüksek kalmasının beklendiğini ifade etti.

JPMorgan, yıl sonu için yüzde 63,1 enflasyon beklentilerini korurken, son yıllarda olduğu gibi tahmin risklerinin yukarı yönlü olduğuna işaret etti ve enflasyon yükselmeye devam ettikçe reel politika faizinin daha da negatifleşeceğine vurgu yaptı.

Dün açıklanan verilere göre enflasyon temmuzda yıllık yüzde 79,6 ile 24 yılın zirvesine çıkarken aylık enflasyon yüzde 2,37 oldu. Böylece yıllık enflasyonda yükseliş serisi 14'üncü ayda da devam etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar