Joe Biden Kongre otoparkında yatırılan Ulusal Muhafızlar'dan özür diledi

Joe Biden Kongre otoparkında yatırılan Ulusal Muhafızlar'dan özür diledi
Fotoğraflara, Cumhuriyetçi birçok isimden tepki gelmiş ve Joe Biden'a bu duruma bir çare bulunması için çağrıda bulunulmuştu.

Amerika Bireşik Devletleri'nin (ABD) yeni Başkanı Joe Biden, Kongre Binası’nda görevli Ulusal Muhafızlar'dan bazılarının bir otoparkta uyurken çekilen fotoğraflarının eleştirilere neden olmasının ardından özür diledi.

BBC'nin haberine göre Biden, Ulusal Muhafızlar'ın otoparkta uyumak zorunda kalması üzerine, birliğin komutanını arayarak olanlar için özür diledi ve ihtiyaçlarını sordu.

First Lady Jill Biden da Ulusal Muhafızları, şahsen teşekkür etmek için askerlerden bazılarını ziyaret ederek, Beyaz Saray'dan getirdiği bisküvileri hediye etti.

First Lady, "Beni ve ailemi güvende tuttuğunuz için hepinize şahsen teşekkür etmek amacıyla bugün buraya gelmek istedim" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Biden'ın yemin töreninin yapılacağı günlerde kente gelen Ulusal Muhafızlar'ın, Kongre koridorlarında yerlerde yatması ulusal ve uluslararası basının dikkatini çekmişti. 

Öte yandan 21 Ocak gecesi Ulusal Muhafızlar'ın, Kongre'nin otoparkında yattıklarını gösteren fotoğraflar büyük tartışmalara yol açmıştı.

Ulusal Muhafızlar, Kongre polisinin kendilerini buraya yönlendirdiğini öne sürmüştü. 

Söz konusu fotoğraflara, Cumhuriyetçi birçok isimden tepki gelmiş ve Joe Biden'a bu duruma bir çare bulunması için çağrıda bulunulmuştu. (HABER MERKEZİ)        

Öne Çıkanlar