Japon moda tasarımcısı Issey Miyake öldü

Japon moda tasarımcısı Issey Miyake öldü
Yenilikçi tasarımları ve parfüm markasıyla tanınan Japon moda tasarımcısı Issey Miyake 84 yaşında hayatını kaybetti.

50 yılı aşan kariyeri boyunca Miyake, modern ve geleneksel teknikler üzerinde deneyler yaparak devrimci tasarımlara imza attı.

Parfüm markasının yanı sıra Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un yıllarca giydiği meşhur boğazlı siyah kazağın da tasarımcısı olan Miyake küresel bir moda markası yaratmıştı.

Japon basını Miyake'nin cuma günü karaciğer kanserinden hayatını kaybettiğini ve aileye özel bir cenaze töreni yapıldığını aktardı.

1938'de Japonya'nın Hiroşima kentinde doğan Miyake, 7 yaşındayken ABD'nin kentte attığı nükleer bomba felaketini yaşadı.

 Miyake, 2009'da New York Times gazetesine yazdığı bir makalede, yetişkinken bu konuda konuşmaktan hoşlanmadığını çünkü "atom bombasından kurtulan tasarımcı olarak tanınmak istemediğini" söylemişti.

1960'lı yıllarda Fransa'nın başkenti Paris'e taşınan Miyake burada tanınmış moda tasarımcıları Guy Laroche  ve Hubert de Givenchy ile birlikte çalışmıştı.

Kısa bir süre New York'ta yaşayan Miyake 1970'de ülkesine dönerek tasarım stüdyosunu açmıştı.

1980'lerde dünyanın en yenilikçi moda tasarımcılarından biri olarak anılan Miyake tasarımlarında plastik ve metalin yanı sıra  geleneksel Japon malzemelerini ve kağıt da kullanmıştı.

 

Öne Çıkanlar