Jandarma Somalı işçilerin yolunu kesti, işçiler nöbete başladı

Jandarma Somalı işçilerin yolunu kesti, işçiler nöbete başladı
Eynez ocağının bir bölümünün Yeni Anadolu şirketine devrine karşı Ankara’ya doğru yürüyüşe başlayan işçilerin yolunu jandarma kesti, işçiler çadır kurarak nöbete başladı.

Fotoğraf: Evrensel


Manisa'nın Soma ilçesindeki Türkiye Kömür İşletmeleri'ne (TKİ) bağlı Soma Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) bünyesindeki Eynez ocağının bir bölümünün Yeni Anadolu şirketine devrine karşı işçiler eylemlerini sürdürüyor.

Ankara’ya doğru yürüyüşe başlayan işçilerin yolu jandarma tarafından Kırkağaç’ta kesildi. İşçiler Kırkağaç'ta basın açıklaması yaptı.

İŞÇİLER ÇADIR KURARAK NÖBETE BAŞLADI

Bekleyişlerini Kırkağaç yakınındaki Çam mesire alanı mevkisinde sürdüren işçiler, çadır kurarak nöbete başladı.

‘YAŞASIN ONURLU DİRENİŞİNİZ’

Evrensel'in haberine göre, SES Manisa Şubesi Eş Başkanı Figen Pehlivan, "Bir sağlık emekçisi olarak biliyorum ki işçi sınıfı kazanırsa ben de kazanmış olacağım. Ben nasıl haftalar önce direnişte, sokakta, grevdeysem, siz de aynı haklılıkla direniştesiniz. Sizinle birlikte olmaya devam edeceğiz. Sömürenler, yönetenler aynı sizler gibi davrandılar bize de. Özelleştirmeyi bize getirdiler önce. Şimdi Türkiye'nin pek çok kamu kurumuna yaptılar. Buna karşı birleşe birleşe kazanacağımızı biliyoruz. Yaşasın onurlu direnişiniz" diye konuştu.

‘HAKLI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ. ÖZELLEŞTİRMEYE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Türkiye Maden-İş Sendikası Soma Şubesi Başkan Yardımcısı Selçuk Metin de "Soma kaza istemiyor, Soma dışlanmak istemiyor. Soma yeraltı yerüstü işçileri olarak el ele üretmek istiyor. Soma yatırım istiyor. Soma, işçi sağlığına ve güvenliğine uyulsun istiyor. Bu istediklerimiz çok değil" ifadesini kullandı.

"Eynez bölgesinden üç buçuk milyon ton kaliteli kömür, özel sektöre bir gecede verildi. Yetkililere sesleniyorum, bu özelleştirmeleri durdurun" diyerek konuşmasını sürdüren Metin, kamuoyundan da destek beklediklerini söyledi. Metin, "Haklı mücadelemizi sürdüreceğiz. Özelleştirmeye asla izin vermeyeceğiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar