İzmir merkezli 41 ilde operasyon: 158 gözaltı kararı

İzmir merkezli 41 ilde operasyon: 158 gözaltı kararı
158 kişiden 110'nun darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılğı'nın Fethullah Gülen cemaatinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, Milli Savunma Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı İzmir Bölge Başkanlığı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın yaptığı veri paylaşımı sonucunda, askeri okul mülakatlarında örgütsel kodlama yaptığı iddia edilen, örgütsel irtibat tarzına uygun olarak ankesörlü/ kontörlü sabit hat irtibat kurduğu ileri sürülen ve daha önce gözaltına alınan itirafçıların ifadesi doğrultusunda 158 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Hakkında gözaltı kararı verilenlerin 3'ünün Deniz Kuvvetleri, 15'i Kara Kuvvetleri, 13'ü Hava Kuvvetleri, 1'i Sahil Güvenlik ve 16'sı da Jandarma Genel Komutanlığı'ndan olduğu öğrenildi. Ayrıca, şüphelilerin 1'i albay, 1'i binbaşı, 1'i yüzbaşı, 3'ü üsteğmen, 1'i teğmen, 30'u astsubay ve 11'inin ise uzman çavuş rütbesinde olduğu bildirildi.

Öte yandan, 158 kişiden 110'nun darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi öğrenildi. Bu kapsamda, İzmir merkezli 41 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, önceden belirlenen adreslere saat 01.00 sıralarında baskın yaptı. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Öne Çıkanlar