İzmir'e at ve eşek eti mi yedirdiler?

İzmir'e at ve eşek eti mi yedirdiler?
İzmir'in Konak İlçesi'ndeki metruk bir binaya yapılan baskında, at, eşek gibi tek toynaklı hayvanlara ait deri ve uzuv parçaları ele geçirildi.

Metruk binada 80 civarında hayvanın kaçak olarak kesildiği belirlenirken, içerde ve bahçede bağlı olarak tutulan 5 at ise kurtarıldı. İzmir'in Konak İlçesi'ndeki metruk bir binaya yapılan baskında, at, eşek gibi tek toynaklı hayvanlara ait deri ve uzuv parçaları ele geçirildi. Hakkında cezai işlem uygulanan kişi, kestiği hayvanların etlerini köpek maması yapan fabrikalara sattığını savundu. Polis ve belediye ekipleri ise kesilen hayvanların etlerinin piyasaya sürülüp sürülmediğini araştırıyor.

BELEDİYE EKİPLERİ ATLARI KURTARDI

Operasyonda ayrıca, metruk binanın içinde ve bahçe kısmında bağlı, kesilmeyi bekleyen 5 at ise kurtarıldı. Konak Belediyesi ekiplerinin karınlarını doyurduğu atlar, Sasalı'daki İzmir Doğal Yaşam Parkına gönderilmek üzere güveli yere teslim edildi.

İDARİ İŞLEM UYGULANDI

Belediyenin temizlik işleri personeli de binadan çıkarılan deri ve kesilmiş parçaları güvenli şekilde taşıyıp imhasını gerçekleştirdi. Hayvanların kesiminden sorumlu olduğu tespit edilen ve etleri köpek maması yapan fabrikalara sattığını savunan şahsa ise idari işlem uygulanarak para cezası verildi. Ancak, polis ve belediye ekipleri, kesilen hayvanların etlerinin piyasaya sürülüp sürülmediğini araştırıyor. (ANKA)

Öne Çıkanlar