İzmir depremi davasında suç duyurusu

İzmir depremi davasında suç duyurusu
İzmir'de gerçekleşen depremde yıkılan ve 11 kişinin öldüğü Yılmaz Erbek Apartmanı ile ilgili yargılamada kolonları kesildiği iddia edilen market hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İzmir'de geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen depremde, 11 kişinin öldüğü 11 kişinin de yaralandığı Yılmaz Erbek Apartmanı ile ilgili, açılan davanın duruşması Bayraklı'da bulunan İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçlamasıyla haklarında dava açılan 1'i tutuklu, 10 sanığın yargılandığı davanın bugünki duruşmasına tutuklu sanık Mustafa Yılmaz Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları salonda yerini aldı.

Duruşmada ilk olarak mahkeme başkanı, kolon kesildiği iddiasıyla binanın altındaki marketler zinciri şirketi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

'LİSTEDE SADECE İSMİM VAR'

Ardından savunması yapan zemin etüdü raporuna imza atan tutuksuz sanık inşaat mühendisi Pınar Uslu, kendisine yöneltilen suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Zeminin uygun olmadığına dair bir raporun kendisine gelmediğini aktaran Uslu, "Gelen raporları imzaladım. Benim binanın yapılışı ve tadilatıyla bir ilgim yoktur" diye belirtti.

Daha sonra ifade veren kooperatif kurucu üyelerinden tutuksuz sanık Ayşe Yılmaz ise "1997 yılında kooperatife kurucu üye olarak adım geçiyor. O sırada İstanbul'da üniversitede okuyordum. Listede sadece ismim var. Sayıyı tamamlamak için adım yazılmış. Hiçbir şeyden bilgim ve haberin olmadı" ifadelerini kullandı.

'ŞİKÂYETÇİYİM'

Sanıkların ardından söz verilen müştekilerden Cem Özdemir, "2006 yılındaki yönetim kurulu toplantısında taşıyıcı duvarların olmadığı konuşulmuştu. Şikâyetçiyim" diye konuştu. Binanın altındaki markette çalışan Merve Kılıç, "Enkazdan 3 saat sonra çıkarıldım. Markette çalıştığım sürede kolon kesildiğini görmedim" dedi.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Mustafa Yılmaz'ın avukatları, Yılmaz'ın iddia edildiği üzere müteahhit olmadığı gibi kolon kesme işleminin de yapılmadığını söyleyerek, müvekkillerinin tahliyesini istedi.

'MÜTEAHHİT DEĞİLİM'

Mahkemede son olarak söz alan tutuklu sanık Mustafa Yılmaz, müteahhit olduğunu kabul etmedi. Binada kendi dairesi de olduğunu aktaran Yılmaz, "Sorumluluk almamak için kat karşılığı arsamı verdim. Denetleyici arsa sahibi statüsüyle ilgilendim. İlgilenmedim demiyorum. Keşke arsamı vermez olaydım" dedi.

Konuşmaların ardından ara karar açıklandı. Yılmaz'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesine ve hakkında suç duyurusunda bulunulan zincir market hakkındaki soruşturmanın akıbetinin sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi. (MA)

Öne Çıkanlar