İzmir'deki Ukraynalılar: Ukrayna'da soykırım var, savaşa son verin

İzmir'deki Ukraynalılar: Ukrayna'da soykırım var, savaşa son verin
İzmir'de yaşayan Ukraynalılar, ülkelerinde süren savaşın son bulması için Gündoğdu Meydan'ında bir araya geldi.

İzmir Ukraynalılar Derneği, Rusya’nın ülkelerine başlattığı askeri operasyona ilişkin Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Ukrayna bayraklarının açıldığı açıklamaya çok sayıda Ukraynalı ve yurttaş katıldı. İzmir Ukraynalılar Derneği Başkanı Olena Özbek, "Rus halkı da başında nasıl bir çete olduğunu anlasın. İnsanlığa karşı nasıl bir suç işlendiği anlaşılsın. Ukrayna'da bir soykırım var. Bu faşizmi birlikte durdurmalıyız" ifadelerini kullandı.

‘UKRAYNA'DA BİR SOYKIRIM VAR’

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberde basın açıklamasını okuyan İzmir Ukraynalılar Derneği Başkanı Olena Özbek, savaşın dördüncü gününe girdiğini belirterek, savaşın biran önce son bulmasını istedi. Özbek, tüm dünyanın Rusya'yı izole etmesini isteyerek, "Rus halkı da başında nasıl bir çete olduğunu anlasın. İnsanlığa karşı nasıl bir suç işlendiği anlaşılsın. Ukrayna'da bir soykırım var. Bu faşizmi birlikte durdurmalıyız. En hızlı şekilde en sert yaptırımlarla bu savaşı durdurmalıyız" dedi.

 'ÇOCUKLARINIZI SAVAŞA GÖNDERMEYİN'

 Daha fazla tahribat olmadan savaşın durması gerektiğini yineleyen Özbek, şunları söyledi: "Acımız çok büyük, kayıplarımız devam ediyor. Çocuklarımız ölmeye devam ediyor. Ayrıca Rusya halkına seslenmek istiyorum; Ukrayna'ya gelen askerlerin hepsi çocuk. Bunlar ne olup bittiğini anlamadan oraya gittiler. Çoğu esir düştü, kimisi öldürüldü. Lütfen çocuklarınızı bu savaşa göndermeyin."

"Boğazları kapatın", "Savaşa hayır de", "Putin Diktatör" ve "Rusya izole edilsin" dövizlerin taşındığı açıklamada, sık sık "Savaşa hayır" ve "Putin dur" sloganları atıldı.

 

Öne Çıkanlar