İzmir'de tarım arazisine yapılmak istenen pistin arkasında Kenan Sofuoğlu mu var?

İzmir'de tarım arazisine yapılmak istenen pistin arkasında Kenan Sofuoğlu mu var?
Tarım arazisi ortasına kondurulmak istenen pist yapımının arkasında AKP milletvekilinin olduğu öne sürüldü.

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde bulunan Yelki Mahallesi'ne yapılmak istenen Go-Kart pistine dair yeni bir iddia gündeme geldi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, bölge halkı ve çevrecileri ziyaret etti. Buluşmada Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce, tarım arzilerinin ortasına kurulmak istenen pistin arkasında AKP'nin motorcu milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun olduğunu söyledi.

Nöbet eyleminde bulunan yurttaşlarla görüşen Soyer, "Burası tarım arazisi olarak Güzelbahçe’de varlığını korumaya devam edecek. Elimizden ne geliyorsa yapacağız, omuz omuza sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce alanda yürürken İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe'ye ''pist projesinin arkasında Kenan Sofuoğlu'nun olduğu savları var'' iddiasını öne sürdü.

'MARJİNAL TARIM ARAZİSİ DEMEK HAKSIZLIK'

Pistin yapımına izin veren imar planlarına karşı dava açmaya hazırlandıklarını söyleyen Soyer "Halkın iradesine aykırı her türlü rantsal, ticari girişim sonunda duvara toslar. Güzelbahçe’de, İzmir’in hiçbir yerinde buna izin vermeyiz. Yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarının bulunduğu bir araziye marjinal tarım arazisi demek büyük haksızlık ve yanlıştır. Bu yanlışı sürdürmelerine izin vermeyeceğiz ve durduracağız" açıklamasında bulundu.

'KİMSE BENİ BELEDİYEDE BEKLEMESİN'

Güzelbahçe Belediyesi'nin mühürlediği alanda yeniden inşaat çalışmalarının başlatılmak istenilmesine karşı nöbet eylemi başlatan Güzelbahçe sakinlerine seslenen İnce ise "Bu iş makinaları burada kaldığı sürece beni kimse belediyede beklemesin. Go-kart pistiyle ilgili uzun süredir mücadele ediyoruz. Dün belediyenin kaçak inşaatlar konusunda tek önlemi olan mührümüz jandarma nezaretinde söküldü, yüzlerce jandarma ile kendi topraklarımıza girmek zorunda kaldık ve bölgede kamyonları seyrettik" dedi.

Go-Kart pisti yapılmak istenen alana giden yolun geçtiği arsayı kiralayan ve inşaat kamyonlarının geçişini engellemek için yolu araçlarla kapatan Başkan Mustafa İnce, "Vatandaşlık hakkımı kullanarak bu araziyi kiraladım. Bu araziden Türkiye’nin tüm vatandaşları geçebilir. Sadece Go-Kart pisti yapmak isteyenler geçemez" dedi.

ARKASINDA KENAN SOFUOĞLU VAR İDDİASI!

Öte yandan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Tunç Soyer’in katılımı ile gerçekleşen eylemde Buğra Gökçe ile yürürken yaptığı konuşmada Go-Kart pisti projesinin arkasında ünlü motosikletçi ve AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun olduğunu iddia etti.

İnce’nin sosyal medya hesabından canlı yayın yapıldığı sırada duyulan diyalogda İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökçe ve Başkan Mustafa İnce arasında şu diyalog gerçekleşti;

Gökçe: Buraya polis yığabilecek muhatap kim?

İnce: Şöyle savlar var; yarışçı Kenan Sofuoğlu’nun ve birkaç güçlü sponsorun arkasında olduğu savları var.

Gökçe: Resmi muhatap değil ama gayri resmi muhatap Sofuoğlu, öyle mi?

İnce: Öyle görünüyor. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar