İzmir'de peş peşe deprem: 16 da artçı sarsıntı yaşandı

İzmir'de peş peşe deprem: 16 da artçı sarsıntı yaşandı
İzmir ve çevre illerden de hissedilen depreme uykularında yakalanan vatandaşlardan bazıları, panik ve korku içerisinde evlerinden çıktı.

İzmir'in Seferihisar ilçesi gece boyu art arda sallandı. En büyüğü 4,5 büyüklüğünde gerçekleşen deprem, İzmir ve çevre illerden de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinden alınan bilgiye göre, en büyüğü 4,5 olmak üzere toplam 16 artçı sarsıntı yaşandı.

02.37'de meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremin derinliği ise 6,91 kilometre.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

Deprem, İzmir ve çevre illerden de hissedildi. Depreme uykularında yakalanan vatandaşlardan bazıları, panik ve korku içerisinde evlerinden çıktı.

AFAD, depremin ardından olumsuz bir ihbarın bulunmadığını aktardı.

NE OLMUŞTU?

30 Ekim 2020’de Türkiye saati ile 14.51'de, merkez üssü Yunanistan'ın Sisam Adası açıklarında olan ve İzmir’in Seferihisar ilçesine 23 km mesafede 6,9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, depremin ardından deniz taşmıştı.

Çok sayıda artçı sarsıntının yaşandığı, Türkiye ve Yunanistan'da toplam 119 kişinin ölümüne ve 1053 kişinin ise yaralanmasına neden olan deprem, 2020 yılında yeryüzünde meydana gelen depremler arasında en ölümcül deprem olarak kayıtlara geçmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar