İzmir’de iş bırakan sağlık emekçileri: Ceza yönetmeliğini kabul etmiyoruz

İzmir’de iş bırakan sağlık emekçileri: Ceza yönetmeliğini kabul etmiyoruz
İzmir’de ceza yönetmeliğine karşı iş bırakan sağlık emekçileri bugün İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

İzmir’de Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ile sağlık çalışanlarının cezalandırılmasına karşı iş bırakan sağlık emekçileri bugün İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. "Sağlıkta ticaret ölüm demektir", "Yeter Fahrettin sağlığı mahvettin", "Gün gelecek devran dönecek şiddete göz yuman hesap verecek" sloganlarının atıldığı açıklamada basın metnini İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Muteber Çolak okudu.

Evrensel'in haberine göre, özlük haklarına her geçen gün saldırıların yapıldığını hatırlatan Çolak, "Ceza yönetmeliği ile söz hakkımız kısıtlandı. Hastalık yönetim platformu diye yapılması mümkün olmayan uygulamalarla negatif performans ile tehdit edildik. Keyfi sözleşme fesihleri ile iş güvencemiz ortadan kalktı. İnfaz komisyonları ile işten atıldık. Yıllık izinlerimizi kullanırken maaşımızdan kesildi. Hastalandık ameliyat olduk, istirahatli iken maaşımızdan kesildi. Ücretlerimiz yoksulluk sınırının altında kaldı. ASM giderlerini karşılamamız imkânsız hale geldi. İzmir'de bile her 5 Aile hekiminden biri tek başına hemşiresiz çalıştı, çalışıyor. Hastanelerde hekimler 5 dakikada bir hasta bakmaya zorlanıyor. Yeni yapılan yasal düzenleme hiçbir soruna çözüm olmadı" dedi.

'EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALMAK İSTİYORUZ'

"Bir yıldır ceza yönetmeliğini kabul etmiyoruz diye mücadele ediyoruz. Bu yönetmelik iptal edilene kadar da mücadeleye devam edeceğiz. Keyfi sözleşme fesihleri yaşamak istemiyoruz.Söz hakkımızı istiyoruz. Etkin bir şiddet yasasının çıkmasını istiyoruz. Bu hiperenflasyon ortamında cari gider ödemelerine yapılacak artışın çözüm olmayacağını biliyoruz.  Aile hekimlerinin ve hastanede çalışan hekim arkadaşlarımızın, asistan hekimlerin hemşirelerin, laborantların, radyoloji teknikerleri in ve sayamadığımız 39 branş emekçileri olmak üzere bütün sağlık emekçilerinin emeğinin karşılığını almasını istiyoruz" diyen Çolak sorunları çözülene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. 

Öne Çıkanlar