İzmir'de 4 belediyede grev hazırlığı

İzmir'de 4 belediyede grev hazırlığı
DİSK, İzmir'de 4 belediyede TİS görüşmelerinde sona doğru gelindiğini, uzlaşı sağlanmaması üzerine grev hazırlıkları yapacağını açıkladı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tıkandı. Bornova, Bayraklı, Buca ve Dikili belediyelerinde tıkanan görüşmeye dair basın toplantısı düzenleyen DİSK, 4 belediyede yürütülen ve yaklaşık 5 bin işçiyi kapsayan süreçte gelinen aşamaya dair bilgi verdi. 

'ARABULUCULUK SÜREÇLERİ SONLANMIŞTIR'

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir’ de örgütlü oldukları 4 belediyede TİS sürecinin sonuna geldiklerini belirterek, "Bugün itibariyle Bornova, Bayraklı, Buca ve Dikili Personel AŞ sözleşmelerinde arabuluculuk süreçleri sonlanmıştır. Sendikamızın masada bitirme niyetini her seferinde dile getirdiği bir ortamda, geçen haftaya kadar gelinen ve ağır işleyen sözleşme süreçleri için belediye taraflarına da bilgi verilmiş ve o zamandan bugüne dek bazı ilerlemeler gözlenmiştir. Özellikle Buca Belediyesi’nde örgütlü şubemiz yaptığı görüşmelerle sözleşmeyi bitirme noktasına yaklaştırmış, Bayraklı’da görüşmeler hızlanmış ve bugünde öğleden sonra devam edecektir. Bornova’da ise perşembe günü toplu iş sözleşmesi görüşme teklifi sendikamıza iletilmiştir. Bütün bu görüşmeler ve girişimler TİS masada en iyi şekilde bitirmek, bu kente hizmet veren üyelerimizin refahını arttırmak ve emeğinin karşılığını almaktır" dedi. 

GREV HAZIRLIĞI 

TİS süreçlerinde uzlaşı sağlanamaması halinde 4 belediyede yaklaşık 5 bin emekçinin greve gideceğini açıklayan Sarı, "Umuyoruz ki yaşanan süreçlerin belediyeler ve üyelerimizin adına mutlu ve kabul edilebilir bir şekilde bitmesi aksi takdirde sendikamız ve üyelerimiz yasal süreçten kaynaklı grev hazırlıklarına başlayacaktır" diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar