İzmir Barosu'nun eylemi polis tarafından engellendi, Baro başkanları Ankara'da toplanacak

İzmir Barosu'nun eylemi polis tarafından engellendi, Baro başkanları Ankara'da toplanacak
İzmir Barosu'nun, 'Savunmayı susturma projesine karşı hiçbir otoriteye teslim olmayacağımız' sloganıyla yapmak istediği yürüyüş engellenince, avukatlar oturma eylemine başladı.

İzmir Barosu, "Baroları bölme, savunmayı susturma projesine karşı hiçbir otoriteye, hiçbir güce teslim olmayacağımızı" sloganıyla Alsancak semtinde bulunan İzmir Barosu Merkez binası önünde bir araya geldi. Avukatlar büro önünden Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişine kadar yürüyüş yapmak istedi. Baro üyesi avukatlar yürüyüş yapmak istediği esnada polis tarafından kanuna aykırı olduğunu iddiasıyla engellendi.

Baro başkanı Özkan Yücel yürüyüşlerinin engellenmesine ilişkin kısa bir açıklama yaptı. Yücel, "Barolara yönelik saldırıyı ifade etmek için yola çıktık. Eylemimizin şiddet içeren bir yanı yoktur. Anayasal hakkimizi kullanıyor olmamız rağmen şu an kolluk kuvvetleri tarafından durdurulmuş durumdayız. Suç işliyorlar, bu barikat çözülene kadar buradayız" dedi.

Avukatlar engellenen yürüşün ardından başlattıkları oturma eylemini, yasa teklifi geri çekilinceye kadar sürdürme kararı aldı. İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel AKP'nin yarın Meclis'e sunacağı yasa teklifiyle ilgili baro başkanlarının Ankara'da toplantı yapacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avukatlık Kanunu’nda ve baroların yapısında değişiklik yapılarak, çoklu baro sistemini hayata geçirecek yasa teklifinin yarın AKP’li vekiller tarafından Meclis’e sunulacağını açıklamıştı.

İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından baro başkanlarının Ankara'da toplanma kararı aldığını belirttti. Yücel, "Oturma eylemini bugün 23.00'e kadar sürdürelim. Sonra yasa teklifi geriçekilinceye kadar devam ettirelim. Bunu öneriyorum" dedi ve önerisi alkışlarla karşılandı. Baro başkanlarının bugün (Salı) Ankara'da teklifle ilgili toplantı yapacağını duyaran Yücel, bu toplantıya katılacağını da ekledi. (MA/ANKA) 

Öne Çıkanlar