İzmir Barosu'ndan açıklama: Bayındır'da yüzlerce köpek katledildi

İzmir Barosu'ndan açıklama: Bayındır'da yüzlerce köpek katledildi
İzmir Barosu yaptığı açıklamayla, Bayındır Belediyesi Bakımevi'ne alınan yüzlerce köpeğin ilaç verilerek katledildiğini belirtti.

İzmir Barosu tarafından yapılan açıklamada, Bayındır Belediyesi Bakımevi'ndeki köpeklerin katledilmesiyle ilgili yarın (19 Temmuz) 12:30'da, hayvanseverler ve hayvan aktivistleriyle birlikte Bayındır Adliyesi önünde buluşulacağı duyuruldu.

Baro tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bayındır Belediyesi Bakımevi'ne alınan yüzlerce köpeğin ilaç enjekte edilmek suretiyle sistematik olarak öldürüldüğü ve Bayındır İlçesi, Turan Mahallesi'nde gömüldüğüne ilişkin Baromuzca verilen şikayet dilekçesinde gösterilen deliller tam olarak toplanmamış olup soruşturma yüzeysel olarak sürdürülmektedir.

"Etkin ve yeterli bir soruşturma ile delillerin karartılmasının önüne geçilmesini temin amacıyla tüm hak savunucuları ve hayvanseverler olarak yapacağımız basın açıklamasına katılımınızı dileriz."

NE OLMUŞTU?

İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'na, Bayındır Belediyesi Bakımevi'ne alınan yüzlerce köpeğin ve son olarak da 07.07.2022 ve 08.07.2022 tarihlerinde 14 köpeğin öldürüldüğü ve Bayındır İlçesi, Turan Mahallesi'nde gömüldüğüne ilişkin ihbarda bulunuldu.

İhbar üzerine Hayvan Hakları Komisyonu'ndan sorumlu avukatlar Bayındır'a giderek iddiaları yerinde inceledi ve baro tarafından şikâyet dilekçesi verildi.

Baronun talebi üzerine harekete geçen Bayındır Başsavcılığı, hayvanların gömüldüğü alanda, üzeri kapatılmamış otopsiye elverişsiz köpek ölülerini numune olarak aldı.

İzmir Barosu, sorumluların tam olarak tespiti, olayın aydınlatılması, delillerin karartılmaması için öldürülen köpeklerin gömüldüğü yerlerin tespit edilerek kazı ve otopsi yapılması, bakımevinde bulunan kamera kayıtları kayıtlarının muhafaza edilmesini talep etti.

Öne Çıkanlar