İzmir Barosu Bakan Derya Yanık'ı istifaya çağırdı

İzmir Barosu Bakan Derya Yanık'ı istifaya çağırdı
İzmir Barosu, yaptığı yazılı açıklamayla koruma altındaki çocuğun bilgilerini ifşa eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı istifaya davet etti.

İzmir Barosu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğuna oturttuğu koruma altındaki çocuğun bilgilerini ifşa etmesi ve davranışlarından kaynaklı yazılı açıklama yaptı. 
 
"Derya Yanık derhal istifa etmelidir" başlığı ile yapılan açıklamada Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin uygulanmasından ve  izlenmesinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın sorumlu olduğu hatırlatılarak, 23 Nisan nedeniyle koltuğunda ağırladığı koruma altındaki çocuğun kişisel verilerinin ifşa edilmesine tepki gösterildi. 
 
EKRANLARIN KARŞISINDA İSTİSMAR
 
Bakan Yanık’ın ayrıca 23 Nisan kutlamasında ramazan vurgusu yaparak din ve duygu istismarında bulunduğu ve misafir edilen çocuk nezdinde bütün çocukların yüksek yararları başta olmak üzere yaşama, hayatta kalma, sağlık, gelişim, katılım gibi birçok hakkına zarar verdiği belirtildi. 
 
Açıklamada bu yaklaşımla Bakanın çocuk haklarından ve  pedagojiden bihaber olduğu kaydedildi.
 
'ÇOCUĞA ÇİKOLATA VERMEMEYİ MARİFET SANAN ZİHNİYET'
 
"Henüz 10 yaşındaki bir çocuğa çikolata ikram etmemeyi marifet sayan ve bunu ekran önünde onaylatmaya çalışan bu zihniyet telafi edilemeyecek zararlara yol açmaya devam etmektedir" diyen Baro, Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni, Çocuk Koruma Kanunu'nu, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nu ihlal eden ve suç oluşturan bu açıklaması nedeniyle Bakan Derya Yanık’ı istifaya davet etti.
 

Öne Çıkanlar