İYİ Partili Sarızeybek: İdlib'de askerimiz Rusya'nın açtığı ateşle şehit oldu

İYİ Partili Sarızeybek: İdlib'de askerimiz Rusya'nın açtığı ateşle şehit oldu
İYİ Partili emekli albay Sarızeybek, 'Asıl üzerinde durulması gereken nokta şu; bu savaş kimin için? Biz Suriye ordusu ile neden karşı karşıya geliyoruz? Bunun üzerinde durulmalı' dedi.

İdlib’de 2 Türkiye askerinin ölümüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Partili emekli asker Erdal Sarızeybek, "Rusya açıklama yaptı, ‘Hava desteğini biz veriyoruz’ dedi. Dolayısıyla verdiğimiz şehitler, doğal olarak Rusya’nın açtığı ateş ile olacaktır" ifadelerini kullandı.

Yeniçağ’dan Barış Yahya Çinçin’in haberine göre emekli asker Sarızeybek, Suriye’nin İdlib kentinde 2 askerin hava saldırısıyla ölmesine ilişkin Rusya’nın Suriye ordusuna havadan destek verdiğini hatırlatarak, Türkiye askerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırılarında, dolaylı yoldan Rusya’nın parmağı olduğunu ifade etti. Sarızeybek, Türkiye’nin uyguladığı Suriye politikasının ise bire bir İsrail’in ve Amerika’nın çıkarlarına hizmet ettiğini söyledi. İYİ Partili Sarızeybek, Türkiye’nin yanlış Suriye politikasından dönmesi gerektiğini dile getirdi.

Erdal Sarızeybek’in açıklamaları şu şekilde:

"Rusya açıklama yaptı, hava desteğini biz veriyoruz dedi. Türkiye’nin yaptığı açıklamada, topçu silahları ile ateş altına alındığı yazıldı. Dolayısıyla verdiğimiz şehitler, hava saldırısı sonucuysa bu doğal olarak Rusya’nın açtığı ateş ile olacaktır. Ya da Rusya’nın desteklediği Suriye güçleri ile…Mantık bunu gösteriyor. Ama bence burada asıl üzerinde durulması gereken nokta şu, ‘bu savaş kimin için?’, biz Suriye ordusu ile neden karşı karşıya geliyoruz. Bence bunun üzerinde durmak daha önemli."

"RUSYA İLE AMERİKA ANLAŞTI"

"Amerika, Türkiye’deki siyasi iktidarı destekliyor. Doğal olarak bu harekâtı da destekliyor. Rusya da Suriye ordusunu destekliyor. Türkiye, Rusya ile Amerika’nın arasında kıskaca girmiş durumda. Türkiye makasa alınmış durumda. Yani bizi Suriye ordusu ile yer yer çatıştırıp, Esad rejimini devirmek istiyorlar. Asıl amaç bu. Hem Rusya’nın hem de Amerika’nın amacı bu. Çünkü Rusya ile Amerika anlaştı artık. Şu anda Rusya, Büyük Orta Doğu Projesi’nin bir parçası oldu. Neyin karşılığında? Suriye’de aldığı hava, kara, deniz üstleri karşılığında. Hem Orta Doğu’ya indi, 200 yıldır inememişti. Orta Doğu’ya indi ve Amerika’nın projesinin bir parçası haline geldi."

"TÜRKİYE BU POLİTİKAYLA İSRAİL’E HİZMET EDİYOR"

"Asıl oyuncu İsrail. İsrail’in amacı da şudur. Esad rejimini devirerek, İsrail yanlısı bir hükümeti iş başına getirmek istiyorlar. Bu hükümet iş başına gelirse, İran yalnızlaştırılmış olacak. Hem Lübnan’daki Hizbullah ile İran’ın bağını kesecek, hem Suriye ile İran’ın bağını kesecek. İran’ı yalnızlaştırmış olacak. Hedef bu. Şu an Türkiye izlediği bu Suriye politikası ile 1’e 1 İsrail ve Amerika’ya hizmet ediyor. 1’e 1. Kelimeleri çok dikkatli kullanmaya çalışıyorum ama durum aynen böyle. Türkiye bu politika ile İsrail’in Orta Doğu projesine hizmet ediyor."

"ESAD DA TERÖRİSTLERİ TEMİZLİYOR"

"Çatışma detaylarının üzerinde yorum yapmak istemiyorum çünkü burada asıl hedefe bakmamız lazım. Suriye ordusu, Birleşmiş Milletler’de tanınmış bir ordu, hükümetleri tanınmış. Eğer Türkiye’nin amacı terörü yok etmekse ki asıl Suriye girme amacı oydu. Esad’da diyor ‘ben teröristleri temizlemek istiyorum’. Burada ortaya en doğru mantık olarak, Türkiye’nin Suriye ile anlaşıp yok etmesi çıkıyor. Ancak Türkiye, terörü yok etmek noktasını aştı ve küresel siyasetin bir parçası haline geldi. Bu küresel siyaseti takip edenler de Amerika ve İsrail."

"TÜRKİYE'NİN POLİTİKASI İSRAİL İLE BİREBİR ÖRTÜŞÜYOR"

"Söylediklerimin kaynağı da var. İsrail’in 1982 Dünya Siyonist Dergisi’nde yayınladığı bir Orta Doğu planı var. Orta Doğu planında, ‘Suriye en az 5’e parçalanacak’ ibaresi yer alıyor. Parçalanan Suriye’de ise hükümetlerin başına İsrail yanlısı yönetimler getirilmesi hedefleniyor. Bu sayede İran’ın gözaltına alınması hedefleniyor. İsrail’in bu projesi ile Amerika’nın Orta Doğu projesini yan yana getirdiğinizde iki proje zaten örtüşüyor ve planı yapan, kuvveti kullanan Amerika, stratejiyi belirleyen ise İsrail oluyor. Türkiye’nin izlediği Suriye politikası İsrail stratejisi ile 1’e 1 örtüşüyor. Bu Türkiye’nin izleyeceği politika değil, tamamen yanlış siyaset."

"TEVRAT'A HİZMET ETMİŞ OLUYORSUNUZ"

"Size daha acısını söyleyeyim. İsrail’in izlediği bu strateji, Esad’ı devirip, İsrail yanlısı bir hükümeti iş başına getirmek ve İran’ı Orta Doğu’da yalnızlaştırmaya yönelik. Bu sayede de Lübnan’daki Hizbullah’a verilen desteği yok etmeyi izleyen bu politika, ne yazık ki Tevrat’ta geçiyor. Tevrat’ta geçen ayetler diyor ki, ‘Şam’da taş üstünde taş kalmayacak…’ Aynı ayetler Irak için de vardı, bugün baktığımız zaman Irak’ta taş üstünde taş kalmadığını görüyoruz. 3 milyon Müslüman öldürüldü. Bombalamayan ülke kalmadı, bombalanmayan da yer kalmadı. Bombalayanlar haçlı ordusu. Şam’da da taş üstünde taş kalmıyor. Meseleye din açısından baktığımızda da Türkiye, İsrail’i bu şekilde desteklediğinde Tevrat ayetlerine de hizmet etmiş oluyor. Düşünün, Türkiye gibi Müslüman ülkede Yahudi politikası izleniyor. Bunu kabul etmek mümkün değil."

GEÇTİĞİMİZ AY İYİ PARTİ'YE KATILAN ERDAL SARIZEYBEK KİMDİR?

Ocak 2020'de rozeti bizzat İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından takılan 1976 yılında Kara Harp Okulu’dan jandarma teğmen rütbesiyle mezun oldu. 1978-1996 yılları arasında jandarma teşkilatının sınır, eğitim ve iç güvenlik birliklerinde komutanlık yaptı. 1990 yılında Fransız Jandarma Subay Okulundaki öğrenimini müteakip 1992-1994 yılları arası Şemdinli Hudut Tabur Komutanlığı görevinde bulundu. 1996-1998 yılları Paris Askeri Ataşe Yardımcılığı görevini yürüttü. 2002 yılında Türkiye’de Adli Kolluk konusunda master yaptı. 1999-2004 yılları arasında Van, Manisa ve Şanlıurfa’da İl Jandarma Komutanlığı yaptı. 2005 yılında atandığı Ankara Uzman Jandarma Öğrenci Alay Komutanlığı görevinde iken albay rütbesinde kendi steğiyle emekliye ayrıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Birinci Derece Gümüş Liyakat Madalyası sahibi emekli albay Sarızeybek, evli, iki çocuk babası olup çok iyi derecede Fransızca bilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar