İYİ Partili Filiz: 2021'de 109, 2022'nin ilk beş ayında ise 25 polis intihar etti

İYİ Partili Filiz: 2021'de 109, 2022'nin ilk beş ayında ise 25 polis intihar etti
Meclis'te polis intiharlarını gündeme getiren İYİ Partili Filiz, 'Şırnak'ta görev yapan özel harekât polisi, kendisine mobbing yapan müdürlerinin ismini vererek intihar etti' dedi.

İYİ Parti Antep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz Meclis’te polis intiharlarını gündeme getirdi. Son on yılda istifa eden polis sayısının 3 bin 109 olduğunu belirten Filiz "Yani neredeyse her gün 1 polisimiz istifa etmiştir. 2021 yılında 109, 2022 yılının ilk beş ayında ise 25 polisimiz intihar etmiştir" bilgisini verdi. Filiz, "İlgililerin gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyorum" diye ekledi.

İYİ Parti Antep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, TBMM Genel Kurulu’nda "Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin dünkü görüşmeleri sırasında söz aldı.

ANKA’nın aktardığı habere göre polis intiharlarına ve istifalarına ilişkin bilgiler veren Filiz "Resmî kaynaklara göre, son on yılda istifa eden polis sayısı 3 bin 109 yani neredeyse her gün 1 polisimiz istifa etmiştir. Ayrıca, 2021 yılında 109, 2022 yılının ilk beş ayında ise 25 polisimiz intihar etmiştir. Son olarak geçen hafta, Şırnak'ta görev yapan özel harekât polisi Alparslan Soylu kendisine ağır hakaretler ve küfürler ederek mobbing yapan polis müdürlerinin ismini vererek intihar etti" diye konuştu.

Filiz devamında polisin bıraktığı intihar notuna işaret ederek şunları söyledi:

"Notundaki 'Yaratan Rabb'imiz intihar eden beni ve cümlesini affetsin, dua edin. Ben aç susuz yaşarım ama onuruma, şerefime yapılan aşağılamayla yaşayamam' ifadeleri üzerinde ciddiyetle durulmalıdır. Kaybettiğimiz tüm polislerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve polis teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Konuyu siyasetin dışında değerlendiriyor, ilgililerin gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyor, Genel Kurulu saygılarımla selamlıyorum."

NE OLMUŞTU?

Emniyet Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine dayandırılarak polis intiharlarının azaldığı yönündeki haberlere tepki göstermişti. Bir kez daha gündeme gelen polis intiharlarına ilişkin ajanslara ‘ısmarlama metin’ sunulduğu eleştirisi yapan Sezer, "Metne göre ‘intihar oranları düşmüş’. Keşke öyle olsa, hatta hiç olmasa ama ne yazık ki burada yazan sayı yanlış! Ben 24'ten çok fazla arkadaşımızın canına kıydığını ispatlarım. Siz ispatlayabilir misiniz? İki gün önce Şırnak'ta A. S. isimli kardeşimizin canına kast etmesinden bir gün sonra, dün ajanslara düşen ‘Emniyet teşkilatında intihar oranı düştü’ şeklinde haberler kasıtlı ve üzüntü vericidir. 1 bile çok önemliyken algı operasyonu yapmak devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Benim elimdeki listede (Allah rahmet eylesin) burada açıklanan 24 kişiden çok daha fazla arkadaşımızın canına kıydığı gözüküyor. Şimdi arasınlar ispat edeyim" demişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar