İYİ Parti’li Çıray: AKP kongrelerindeki rahatlığın sebebi 1,5 milyon doz aşı mı?

İYİ Parti’li Çıray: AKP kongrelerindeki rahatlığın sebebi 1,5 milyon doz aşı mı?
İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, AB'nin açıkladığı, Türkiye’ye gelen 1,5 milyon doz biontech aşısının kimlere yapıldığını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

ARTI GERÇEK- İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray, Türkiye’ye geldiği ortaya çıkan, 1,5 milyon doz Pfizer/Biontech aşılarının imtiyazlı bazı Akp yöneticilerine ve kesimlerine yapıldığı hakkındaki iddiaları meclis gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya cevaplaması için Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Çıray, Almanya’da üretilen aşılar içim 4,5 milyonluk anlaşma yapıldığını hatırlatarak, Avrupa Birliği’nin açıkladığı belgede 1,5 milyon doz aşının Türkiye’ye teslim edildiğinin açığa çıktığını belirtti.

Çıray aşılanma sürecine ilişkin, "Aşı meselesi de sonunda bir skandal haline gelmiştir. Artık şeffaflık ve güvenilirlikle yakından uzaktan bir bağı kalmayan AKP yöneticilerinin el altından aşı getirtip kendi üyelerine ve seçmenlerine yaptırıyor iddialarına dahi şaşırılmayacak duruma geldik. Artık adaletten yoksun, insan sağlığının önemini dahi siyasal islamist takıntılarına göre sınıflandırıp öncelik tanıyan bir iktidarla karşı karşıyayız" dedi.

Çıray, Sağlık Bakanı Koca’ya şu soruları yöneltti: 

Türkiye’ye 1,5 milyon doz Pfizer/Biontech aşısının geldiği doğru mudur? 

Avrupa Birliği tarafından paylaşılan belgeye göre Türkiye’ye çoktan geldiği belirtilen 1,5 milyon doz Pfizer/Biontech aşısı kimlere yapılmıştır?

Bu kişileri kim, hangi risk ölçütlerine göre belirlemiştir? 

Topluma mesafe ve hijyen önlemlerinin gevşetilmemesi gerektiği uyarılarının defaatle yapıldığı ve salgın rakamlarının giderek arttığı bir süreçte AKP’nin geçtiğimiz haftalarda bulaşmaya çok müsait, lebalep kongreleri rahatlıkla gerçekleştirebilmesinin nedeni bu aşıların AKP’lilere yapılmış olması mıdır? 

Şu ana kadar Çin/Sinovac aşısı dışında Türkiye’ye gelen başka aşılar var mıdır?

Varsa bunlar hangi aşılardır ve kimlere hangi kriterlere göre yapılmıştır? 

Öne Çıkanlar