Akşener: Erdoğan ve ekibi ders almıyor

Akşener: Erdoğan ve ekibi ders almıyor
İYİ Parti grup toplantısı coronavirus sonrası ilk kez yapıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, coronavirüs salgını sonrası gerçekleşen ilk grup toplantısında açıklamalar yaptı.

Akşener, konuşmasına sağlık çalışanlarına ve sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstü ile gençlere  teşekkür ederek başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Akşener, 'normale dönüş salgına dönmesin' uyarısı yaptı. Akşener, Ayasofya'nın ibadete açılmasına yönelik partisinin verdiği önergenin AKP tarafından reddedilmesine ilişkin konuştu. Ekonomiye dairde değerlendirmelerde bulunan Akşener, önerilerinin değil maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'a 'damat' şeklinde seslenmesinin akılda kaldığını söyledi. Ekonomi politikalarını eleştiren Akşener, Merkez Bankası rezervlerinin kullanılmaması gerektiğini belirtti. 

'ERDOĞAN VE EKİBİ DERS ALMIYOR'

Akşener'in konuşması şu şekilde:

Yanlış icraatlere tepki gösterdik, önerilerde bulunduk. Kimi yarım yamalak uygulandı, kimi hiç uygulanmadı. Siyasi irade sınıfta kaldı. Salgında yeni bir döneme girdik. Sayın Erdoğan ve ekibi hatalarından ders almıyor. Geçen hafta sokağa çıkabilme, çıkamama tekrar çıkamama komedisine hep birlikte şahit olduk. Dijital iletişimle tüm dünya bir araya geldi. Sanatçılar canlı konserler verdi, Zoom üzerinden toplantılar yapıldı ama Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı bir türlü bir araya gelemedi. İçişleri Bakanı sokağa çıkma yasağı ilan ediyor. Buna günlü razı olamayan Sayın Erdoğan bunu iptal ediyor. Krizi yönetemiyorlar, olan millete oluyor.Buradan Sayın Erdoğan’ı uyarıyorum. Normale dönüş, salgına dönüşmesin. Milletimiz bir yandan salgınla bir yandan da krizle uğraşırken iktidar ve küçük ortağı gündemi değiştirmeye çalışıyor. Biz madem dış güçler operasyon yapıyor, millet masası kurulsun diyoruz, onlar darbe diyor.

AYASOFYA: İNSANA BÖYLE AYNA TUTARLAR

Vatan millet sevgisinden Atatürk sevgisinden kimsenin şüphesinin olmadığı Müyesser Yıldız’ın İsmail Dükel’i gözaltına aldılar. Sebebi terör… Ülkenin önemli meselelerini gündemden çıkarıp suni kirzlerle gündemi değiştirmeyi bırakın.Ayasofya bunun bir örneği. Biliyorsunuz bu arkadaşlar 18 yıldır zaman zaman sıkıştıklarında Ayasofya'yı gündeme getirirler. Önerilerinde samimiler mi merak ettik. Dün Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasıyla ilgili bir araştırma önergesi verdik. AKP ret oyu verdi. MHP ve HDP çekimser kaldı ve önergemiz reddedildi. İnsana böyle ayna tutarlar. Bu utanç size yeter.

'DAMAT DEMEM AKILLARINDA KALIYOR'

Sayın Erdoğan ve damadının bütün derdi aman ekonomi konuşmayalım. Milletimizin derdi bu iktidarın gündeminde yok, bu iktidarın milletimize verebileceği hiçbir şey yok. Aziz milletim siz Erdoğan’ı seçtiniz o kendi yandaşlarını kolladı. Mesele yalnızca pazara gitmek değil, fileyi doldurabilmektir.

Kimse umudunu kaybetmesin, bu günler de geçecek. İktidar yarı yolda bıraksa da biz her zorluğu yeneriz. Bu sorumsuzlukları göstermek bizim vazifemiz. Doğru işleri de alkışlarız. Biz önerdik, onlar Tarsim çiftçimize el attılar. Mesela Çanaklı Deresi’ndeki 5. HES’i yapmayın dedik, biz söyledik onlar yaptı Çanakçı kazandı.Birçok konuda öneriler sunuyoruz, şöyle yaparsanız daha iyi olur diyoruz. Onların akıllarında Hazine ve Maliye Bakanı’na damat demem kalıyor. Kendisi söyledi en önemli meziyeti damat olmayı. Benim damada damat demem neden sorun oluyor. Çiçek Abbas’da İlyas Salman’ın dediği gibi: Mesela ne diyem Mahmut mu diyem.Yeni bir paket açıkladılar. Bütüncül bir plan var mı tabi ki yok. Çünkü damadın inşaatla büyüyen bir ekonomi anlayışı var. İnşaatçılar kurtarılıyor. Yeni açıklanan paketle konut fiyatları bir haftada yüzde 10 arttı. Burada kazanan mütteahhitler oldu. 

'MERKEZ BANKASI'NIN REZERVLERİNİ KULLANMAYIN İLERDE SIKINTI OLUR DEDİK'

Ziraat Bankası’nın birinci görevi inşaatçıyı değil çiftçiyi kurtarmaktır. Vatandaş işini kaybetmişken harcama yapamaz. Bir yandan istihdamı koruyup diğer yandan tüketimi canlandıracaksınız. Bunun başka yolu olamaz. Geçen yıldan beri Merkez Bankası’nın rezervlerini kullanmayın ilerde sıkıntı olur dedik, Merkez Bankası’nın rezervleri eksiye döndü. Bütçe dengesi çok bozuldu.Salgın sürecine bozuk bir bütçeyle girdik. Damat beyi hangi konuda uyardıysak tersi şekilde hareket etmiş. Yüzde 4,5 büyümeyle böbürlendirği ilk çeyrekte yatırım rakamlarına bakın hepsi düşmüş. Sayın Erdoğan’ın takımında en az damat bey kadar başarılı olan biri daha var. Sayın Tarım Bakanı. Tarım ürünlerinin ne kadar stratejik olduğu gerçeğini artık herkes anladı.Son 18 yılda tartım ürünlerini ithal eder hale geldik. Tarım ürünlerinde çalışanların yaş ortalaması 51’e çıktı. Geçen seneden beri Türkiye’de gıda fiyatlarının, kırsal kalkınmanın beraber alınmasını, işlerin iyi gitmediğini söyledik. Enflasyon rakamlarına bakın, en çok gıda fiyatlarının arttığını göreceksiniz.

'İYİ PARTİ İKTİDARINDA TARIM SANAYİ 4.0 KADAR ÖNEMLİ OLACAK'

Bize göre tarım, Türkiye’de en büyük genişleme alanlarından biridir. Türkiye’nin tarımda küresel bir oyuncu olma potansiyeli var ama bu vizyonsuz yönetimle bu potansiyeli kullanamıyoruz. Fransa, Almanya, İspanya, Belçika ve hatta Polonya bile Türkiye’den daha fazla tarım ürünü ihraç ediyor. İktidara geldiğimizde tarımdaki sorunlara yönelik reform yapacağız.Uzun vadeli bir planla tarımı geliştireceğiz. Hem küçük çiftçiyi koruyup hem de üretimi genişleteceğiz. Dünyada tarım dönüşüyor. Modern tarımda bilişim ve genetik var. İYİ Parti iktidarında tarım, sanayi 4.0 kadar önemli bir alan olacak. Böylece her karış toprağımızın en iyi şekilde kullanılmasını sağlayacağız.

'ATATÜRK KOMPLEKSİNDEN SIYRIL ARTIK'

Biz bu topraklar için on binlerce şehit verdik. Bu, şehitlere ödeyeceğimiz borcumuzdur. Sayın Erdoğan, bu düzende memleketin uçuruma sürüklendiğini anla artık. İstiklal harbiimiz sonrasında bu dönüşümleri gerçekleştirmekte geri kaldık dedi. Sayın Erdoğan Atatürk kompklesinden sıyrıl artık.O Atatürk, 1929 buhranına rağmen, kağıt fabrikalarını, uçak fabrikası kurdu. 15 yılda sen ne yaptın Sayın Erdoğan, bunların hepsini sattın. Atatürk’ün yapmadığı ne yaptın sayın Erdoğan. Yerli sermaye Türkiye’den kaçıyor. Damadın ekrana çıkıp nepotizmin bayrağı gibi sallandığı için vatandaş iş bulamıyor. Millet masası çağrısını kaybettiğin sesi duy diye yapmıştım. Sen ve yardımcıların uzatılan ele tükürse de ven seni hakikate çağırmaya devam edeceğim. 

Öne Çıkanlar