İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz: CHP ile ittifak içinde değiliz

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz: CHP ile ittifak içinde değiliz
İYİ Parti'nin CHP ile ittifak içinde olmadığını söyleyen Poyraz, 'Altılı masanın bir tane kuruluş amaç ve tanımı var. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, CHP ile şu anda bir ittifak içinde olmadıklarını söyledi. Poyraz, "Seçim kararı alındıktan sonra altı parti ittifak içinde olabilir" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, katıldığı Yeni Şafak yayınında Yeni Akit Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı’ya konuştu. Partisinin CHP ile ittifak içinde olmadığını söyleyen Poyraz, "Altılı masa olarak tanımladığınız masanın bir tane kuruluş amaç ve tanımı var. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" ifadelerini kullandı.

Poyraz, Yakışıklı’nın "CHP ile ortak olmadığınız mı söylüyorsunuz şu an?" sorusuna "Evet" yanıtını verdi.

Poyraz, "Defalarca ifade ettiğimiz çok net bir şey var. Biraz önce de ittifakın tanımını verdim. Seçim kararı alındıktan sonra, altılı masadaki altı parti seçimden sonra, seçim kararı ile birlikte, altı parti ittifak olabilir. İçlerinden birkaç tanesinde ittifak olabilir. Bakın 6 partinin sayın genel başkanları ve yetkili kurulları seçim kararı verildikten sonra birlikte mi ayrı ayrı mı birkaç tanesi mi bir arada ittifak olarak gireceklerini, bu o zaman konuşulacak bir konu" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar