Akşener: Erdoğan'ın kadroları, Erdoğan'ın yönettiği Türkiye'den kaçıyor

Akşener: Erdoğan'ın kadroları, Erdoğan'ın yönettiği Türkiye'den kaçıyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nin Almanya'ya çevre eğitimine gönderdiği 45 kişiden 43'ünün Türkiye'ye geri dönmemesine ilişkin konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Erdoğan'ın kadroları, Sayın Erdoğan'ın yönettiği Türkiye'den arkasına bakmadan kaçıyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis'te düzenlenen Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

AKP'ye, "Küçük ortak ve arkadaşlarınızla aranıza girmeye niyetim yok endişelenmeyin" diye seslenen Akşener, iktidarın pandemi politikalarını eleştirdi. Akşener, "Biz işi ciddiye alıp önlemleri sıkılaştırmalarını beklerken onlar gittiler lebalep dolu kongreler yapıp virüse davetiye çıkardılar. Sonuç; Türkiye dünyada en çok vaka görülen birinci ülke oldu" dedi.

AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A: ŞİMDİ MUTLU MUSUN?

"Sayın Erdoğan, ülkeler birer birer Türkiye'ye uçuşları durduruyor. Turizm sezonu geliyor, milyonlarca çalışanın ekmeğiyle oynadın mutlu musun? Vatandaşlarımız hastanelerde yatak bulamıyor mutlu musun?" diye soran Akşener, şöyle konuştu:

"Milletimiz aşı beklerken Libya'ya aşı göndermeye utanmıyor musun? Hadi bizi duymamazlıktan geliyorsun; Türk Tabipler Birliği çıktı, üçüncü ve en yüksek zirvedeyiz dedi. 

Şimdi çıkıp utanmadan 'Salgının bu noktaya ulaşmasından 84 milyon hepimiz sorumluyuz' diyerek suçu milletin üstüne atmaya çalışıyorsunuz. Bu tablonun sorumlusu sizsiniz, bu kadar basit. Suçu milletin üzerine yıkıp kaçamazsın Sayın Erdoğan. Arşa çıkan vaka sayılarının sorumluluğunu üstleneceksin. Gelmeyen aşıların sorumluluğunu, o lebalep kongrelerin sorumluluğunu alacaksın. Öyle yağma yok. Bu beceriksizliğin hesabını ilk seçimde milletimize mutlaka vereceksin."

'BİZ 6 AYDA BİR ÖNÜMÜZE GETİRİLEN KONULARI KONUŞMAYACAĞIZ'

"Kimse kusura bakmasın, iktidar kendini parçalasa bile biz 6 ayda bir ısıtılıp önümüze getirilen, aynı abuk sabuk konuları konuşmayacağız" diyen Akşener, AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nde çevre eğitimine gönderilen 45 kişiden 43'ünün geri dönmemesine ilişkin konuştu.

'ERDOĞAN'IN KADROLARI, ERDOĞAN'IN YÖNETTİĞİ TÜRKİYE'DEN KAÇIYOR'

Akşener, "Saray sefalarını kaybetmekten, altlarındaki arabaları kaybetmekten, beş yerden aldıkları maaşların kesilmesinden korkuyorlar. Öyle korkuyorlar ki; artık AKP'li belediye çalışanları bile Almanya'ya iltica ediyor. Erdoğan'ın kadroları, Sayın Erdoğan'ın yönettiği Türkiye'den arkasına bakmadan kaçıyor. Ama milletin gerçeklerinden kaçış yok" dedi.

'TURİZMCİ DESTEK BEKLERKEN İKTİDAR PARASINA GÖZ DİKİYOR'

Turizm sezonunun yaklaştığını hatırlatarak konuşmasının büyük kısmını sektördeki sorunlara ayıran Akşener, "Kendi bakanlığı bile iktidarı uyarıyor; bu sezonu kaçırırsak felaket olur diye. Ek vergiler çıkarıyolar yetmiyor, beyanname için ceza çıkarıyorlar. Turizmci destek bekliyor, iktidar turizmcinin olmayan parasına göz dikmiş" diye konuştu.

Akşener, konuşmasına şöyle devam etti:

"Merkez Bankası rezervlerini buharlaştıran beceriksizlik şimdi nereden nasıl para bulabilirim diye çırpınıyor. Bu zor şartlarda, ekonomimize nefes aldırabilecek alanlardan biri de, Türkiye’nin en bereketli sektörlerinin başında gelen turizm sektörü tek başına dış ticaret açığımızı kapatacak potansiyele sahip. Teşvik verilecekse, turizm ihmal edilmemelidir. Aşılama yapılacaksa, sezon yaklaşırken, turizm sektöründe çalışanlar önceliklendirilmelidir. 

İktidar, Turizm Teşvik Kanunu’nda değişiklikler yapmak için, düğmeye bastı. Biz de umutlandık dedik ki, 'Herhalde meseleyi gördüler, çözüm üretecekler.'

Ama ne oldu biliyor musunuz? Teklifin ilk maddesinde, 'Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri oluşturma yetkisi, Cumhurbaşkanı’na verilmektedir' denildi. Her şeye Sayın Erdoğan karar verecek…    

Bu kadar zor bir zamanda bile kafaları, bütün yetkiyi tek adama aktarmaya çalışıyor. Peki ilk madde böyle olunca, devamı nasıl geliyor dersiniz? Otlaklar, yaylalar, meralar, Sayın Erdoğan’ın uygun göreceği şartlarda turizme açılacak.  Ormanlarımızı kapsayan bölgeler, nasıl sınırlanacak belli değil. Kim nereyi nasıl yağmalayacak, artık siz hesap edin.

"Son 19 yılda, dünya ekonomisi neredeyse 2 kat büyüdü yani insanların hayat standardı, 2 kat yükseldi" diyen Akşener,  "Türkiye, bu yükselişi, bu zenginliği, maalesef yakalayamadı. Dünyada turizm büyüdü, Türkiye yerinde sayıyor" şeklinde konuştu.

Akşener, "İktidar mensupları, bize istediği kadar kızabilir ama biz buna başarısızlık diyoruz. Avrupa’da yaşayan bir asgari ücretli, Türkiye’de 5 yıldızlı bir otelde, 15 gün tatil yapabiliyor. Ekonomi dehası damat ve kayınpederi sağ olsun, Türkiye’de tatil yapmak, hiç bu kadar ucuz olmadı. Buna rağmen, Türkiye’nin dünya turizminden aldığı pay değişmiyorsa, bu düpedüz başarısızlıktır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar