İtalya ve Hollanda'da 1,7 milyar dolar değerinde Rus varlığı donduruldu

İtalya ve Hollanda'da 1,7 milyar dolar değerinde Rus varlığı donduruldu
İtalya Başbakanı Mario Draghi, AB kara listelerindeki varlıklı Ruslara ait 882 milyon doların üzerindeki mal varlığına el koyduklarını açıkladı.

İtalya ve Hollanda, Rus vatandaşlarına ait 1,7 milyar dolarlık varlıkları dondurdu.

İtalya Başbakanı Mario Draghi dün yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin video bağlantısı aracılığıyla İtalyan parlamentosuna hitaben yaptığı konuşmanın ardından, İtalya'nın AB kara listelerindeki varlıklı Ruslara ait 882 milyon doların üzerindeki mal varlığına el koyduğunu söyledi.

İtalya hükümeti, bu ayın başlarında, yaklaşık 154 milyon dolar değerinde Rus varlıklarını dondurduğunu açıklamıştı.

Ele geçirilen hisse senetleri arasında milyarderler Alexei Mordashov ve Gennady Timchenko'ya ait iki yat ve diğer kişilere ait 28 milyon euro değerinde çeşitli mülkler vardı.

Daha sonra hükümet, Rus işadamı Andrei Melnichenko'ya bağlı 580 milyon dolarlık bir gemi olan, dünyanın en büyük özel yelken destekli motorlu yat olduğu söylenen yatın ele geçirildiğini de bildirdi.

HOLLANDA DA 392 MİLYON EUROYU DONDURDU

TRT Haber'de yer alan habere göre Hollanda da dün daha fazla Rus varlığının dondurulduğunu açıkladı. Maliye Bakanı Sigrid Kaag, Hollanda Parlamentosu Alt Meclisi'ne yazdığı bir mektupta, 21 Mart itibariyle Hollanda'nın Rus varlıklarını ve işlemlerini yaklaşık 392 milyon euroyu dondurduğunu söyledi.

Hollanda hükümetinin internet sitesinde yayınlanan mektuba göre, 242 milyon euronun en büyük kısmı, güven ofislerine yerleştirilen varlıklardan oluşuyor.

Bankalarda yaklaşık 145 milyon euro ve varlık yönetimi firmalarında yaklaşık 4 milyon euro donduruldu. Emekli maaşlarında yaklaşık 380 bin euro donduruldu.

Öne Çıkanlar