İtalya Serie A'da bir ilk: Maria Caputi hakemlikte cinsiyet tabusuna meydan okuyor

İtalya Serie A'da bir ilk: Maria Caputi hakemlikte cinsiyet tabusuna meydan okuyor
İtalya Serie A'da gelecek sezon, ilk kez bir kadın hakemlik yapacak. 32 yaşındaki Caputi, küçükken ailesinin futbolcu olmasına izin vermediğini anlattı.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre, İtalya'nın Serie A Ligi bir ilki yaşıyor zira ilk kez bir kadın birinci ligde hakemlik yapacak. İtalya Futbol Federasyonu ve İtalyan Hakemler Birliği dün Maria Sole Ferrieri Caputi ile bir basın toplantısı düzenledi. Ferrieri Caputi futbol tutkusunu ve hakemliğe nasıl başladığını şöyle anlattı:

"Futbola her zaman hevesliydim ama ailem oynamamı istemiyordu, devir farklıydı. Avlularda oynuyordum. Hakemlik kursunu duyduğumda bunun kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu düşündüm."

Dünya Kupası ve Avrupa Kupası'nda görev yapan eski hakem Carina Vitulano'nun kendisi için bir örnek teşkil ettiğini anlatan Ferrieri Caputi, "(Vitulano) hiçbir şeyin imkansız olmadığını anlamamı sağladı. Şimdi de ben genç kızlara yapabileceklerini, istedikleri her yere gelebileceklerini göstermek istiyorum" dedi.

İtalya'da yönettiği maçlarda özellikle alt liglerde ilk başlarda önyargı ve güçlüklerle karşılaştığını anlatan hakem bu tecrübelerini, "Evet yaralandığım oldu ama bunlar beni daha da iyisini yapmaya itti" diye anlattı.

Öne Çıkanlar