İsveç'ten Türkiye'ye NATO'ya katılım için davet

İsveç'ten Türkiye'ye NATO'ya katılım için davet
Stocholm hükümeti Türkiye ve Finlandiya'yı önümüzdeki hafta NATO'ya katılım anlaşması için İsveç'e davet etti.

İsveç hükümeti Türkiye ve Finlandiya'yı üst düzey bir toplantıya davet etti. Önümüzdeki hafta yapılması planlanan toplantıda ülkeler arasındaki NATO anlaşması hakkında derinlemesine görüşmeler yapılacak.

İsveç Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Direktör Yardımcısı Beliz Celasin Rende, Aftonbladet gazetesine verdiği demeçte toplantının 26 Ağustos'ta gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi. Rende toplantı ile ilgili olarak  "Bu, umarım şimdi gerçekleştirilecek olan çözüme dayalı ilk toplantı olacak" değerlendirmesinde bulundu. 

KONTROL ORGANI KURULACAK

Toplantıya katılacak Türkiye delegasyonu henz netleşmedi. Ancak Aftonbladet'in verdiği bilgiye göre Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politika danışmanı İbrahim Kalın'a davet gönderildi.

Haziran ayında Madrid'deki NATO zirvesinde imzalanan anlaşma çerçevesinde İsveç ve Finlandiya'nın katılımı müzakerelerinde Türkiye ile bir kontrol mekanizması kurması gerekiyor. Yeni toplantıda bu mekanizmanın detaylarının netleşmesi ve hayata geçirilmesi hedefleniyor. 

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DETAYLI BİLGİ VERMEDİ

İsveç Dışişleri Bakanlığı, toplantının içeriği veya katılımcılarla ilgili ayrıntılı soruları yanıtlamadı ancak yapılan açıklamada  "Finlandiya ve Türkiye ile yapılan anlaşma, üç ülke arasında diyalog mekanizmasını içeriyor. Bu mekanizmanın kurulması için yapılacak ilk toplantının yakın gelecekte yapılması planlanıyor." denildi. 

(HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar