İstismara maruz kalan çocuğun ablası: Psikolojimiz altüst oldu, kardeşim sürekli intihara kalkışıyor

İstismara maruz kalan çocuğun ablası: Psikolojimiz altüst oldu, kardeşim sürekli intihara kalkışıyor
17 yaşındaki yeğenini istismar eden Osman Çur'un tahliyesi davul ve zurnalarla karşılanmıştı.

ARTI GERÇEK-Amcası Osman Çur tarafından istismara uğrayan 17 yaşındaki Z.Ç'nin ablası,  "Şu an kardeşimin durumu gerçekten çok kötü, ailecek büyük bir travma yaşıyoruz. Kardeşim sürekli intihara kalkışıyor. Psikolojimiz alt üst olmuş durumda" dedi.

İsviçre'den 2 Temmuz 2020'de misafir olarak Mardin'in Kızıltepe ilçesine gelen 17 yaşındaki Z.Ç.'ye cinsel saldırıda bulunmaktan tutuklanan amcası Osman Çur, yargılandığı Mardin 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tahliye edilmişti. Tahliye edilen Osman Çur'un davul zurna ile karşılanması büyük tepki çekmişti. İstismara uğrayan Z.Ç'nin ablası Pervin Şişman, Artı Tv'de yayınlanan Mor Gündem programına katıldı ve açıklamalarda bulundu. 

'TUTUKSUZ YARGILAMA KARARI VERİLDİĞİ İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜZ'

Kardeşinin psikolojisinin bozulduğunu ve intihara kalkıştığını söyleyen Şişman, "Şu an kardeşimin durumu gerçekten çok kötü ailecek büyük bir travma yaşıyoruz. Kardeşim sürekli intihara kalkışıyor. Psikolojimiz alt üst olmuş durumda. Şahıs şu an tutuksuz yargılanıyor. Dava da 5 Mayıs'a kadar ertelendi. Tutuksuz yargılama kararı verildiği için çok üzgünüz. Osman Çur dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor. Kız kardeşim gibi nice genç kızların canını yakacaklar" dedi.

'KARŞI TARAF KARDEŞİME İFTİRA ATIYOR'

Raporlara dair değerlendirmelerde bulunan Şişman, karşı tarafın kardeşine iftira attığını ifade etti. Şişman, "Raporlara göre kardeşimin tecavüze uğradığının ispatı var. Karşı taraf kardeşimin akıl sağlığı yerinde değil diye iftira atıyor. Öyle bir durum söz konusu değil, psikolog raporu öyle demiyor. Yaşına göre uygun ve zeki, derdini de düzgünce anlatmıştır deniliyor raporda" dedi.

'BU KARARI VERDİKLERİ İÇİN YAZIKLAR OLSUN'

Şişman taleplerini ise şöyle sıraladı:

"Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Kız kardeşim olarak bakmayın duruma, herkesin kızı veya çocuğu olabilirdi. Acaba dışarıya çıksam bana veya kızlarıma bir şey olacak mı diye korku içinde yaşıyorum. Bu şahıs şu an dışarıda, bana bile bir şey yapabilirler kendimi tehdit altında hissediyorum. Adalet yerini bulsun istiyorum artık. Gerçekten artık yeter diyoruz. Tecavüz ve tacizciler ağır ceza almalı ve bir daha cesaret edememeliler. Bu kararı verdikleri için de yazıklar olsun."

Öne Çıkanlar