İstismar ve şiddet soruşturmasında açığa alınan il müftü yardımcısına meslektaşlarından 'tebrik' ziyareti

İstismar ve şiddet soruşturmasında açığa alınan il müftü yardımcısına meslektaşlarından 'tebrik' ziyareti
Erkek Kur'an Kursu’nda cinsel istismar ve şiddet nedeniyle açılan soruşturma kapsamında görevden alınan Diva-SEN'den 'hayırlı olsun' ziyareti yapıldığı öğrenildi.

Erzurum Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kur'an Kursu’nda cinsel istismar ve şiddet nedeniyle açılan soruşturma kapsamında görevden alınan eski Palandöken Müftüsü Abdulhalim Acar'a 'tebrik' ziyareti yapıldığı öğrenildi.

Görevden alınan Acar'ın Ankara'ya il müftü yardımcısı olarak atanması dolayısıyla Diva-SEN'den 'hayırlı olsun' ziyareti yapıldığı ve hediye verildiği ortaya çıktı. Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-SEN) Ankara şubesinin 17 Haziran 2022 tarihli duyurusunda şu ifadelere yer verildi

"Erzurum'dan Ankara İl Müftü Yardımcılığı'na atanan Abdulhalim Acar hocamızı genel başkanımız Mustafa Çopursuz, genel başkan yardımcımız Mehmet Naci Özay ve Ankara İl Yönetimi olarak ziyaret edip, kendilerine hayırlı olsun dileklerimizi iletip sendikamız adına hediye takdim ettik"

DİYANET'İN ANKARA MÜFTÜLÜĞÜ SAYFASINDA İSMİ BULUNAMADI

T24’de yer alan habere göre;Abdulhalim Acar'a DİVA-SEN'den 'hayırlı olsun' ziyaretinin yapılmasına rağmen, Diyanet'in Ankara İl Müftülüğü sayfasında Acar'ın isminin bulunmaması dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?

Erzurum Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu’nda yaşanan istismar ve işkence sonrası, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevlendirdiği müfettişin raporu sonrası, daha önce açığa alınan 7 kişi görevlerine iade edilmişti. Erzurum Valisi Okay Memiş, ise yeniden soruşturma istemiş, daha önce görevlerine iade edilen Kuran kursu çalışanları ile Palandöken Müftüsü Abdülhalim Acar açığa alınmıştı.

Öne Çıkanlar