İstinaftan Osman Kavala kararı

İstinaftan Osman Kavala kararı
İstinaf mahkemesi, Gezi davasında Osman Kavala'nın da aralarında olduğu 9 kişi hakkında verilen beraat kararını bozdu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Can Atalay'ın da aralarında olduğu 9 kişi hakkındaki beraat kararlarını kaldırdı.

Mahkeme, eksik delillerin sağlanması ile yargılamanın devamına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

İş insanı Osman Kavala, 18 Ekim 2017 tarihinde Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Tutuklanmasının üzerinden 16 ay geçtikten sonra hazırlanan Gezi eylemlerine dair iddianamede, Kavala ile birlikte 16 kişi "sanık" sıfatıyla yer aldı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava 20 Şubat 2020 tarihinde sonuçlandı. Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Yiğit Aksakoğlu, Yiğit Ali Ekmekçi, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Tayfun Kahraman ve Can Atalay'ın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" , "Yağma" , "mala zarar verme" , "kasten yaralama" suçlarından ayrı ayrı beraatına karar verildi.

İddianamede sanık olarak yer alan Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Gökçe Tüylüoğlu, Handar Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi ve Mehmet Ali Alabora’nın dosyaları ise ifadeleri alınmadığı için ayrıldı.

Davanın tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın tahliyesine hükmedildi. Ancak Osman Kavala, cezaevinden çıkmadan hakkında bu kez 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle gözaltı kararı verildi ve tutuklandı. Kavala’nın "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı bu dava İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.


Kapak illüstrasyonu: Murat Başol

 

Öne Çıkanlar