İşten atılan işçilerden CHP önünde eylem

İşten atılan işçilerden CHP önünde eylem
Çalıştıkları belediyelerden işten atılan işçiler, düzenledikleri eylemde, 'Söz konusu işçiler olunca AKP ile birleşiyorsunuz' diyerek, CHP’yi protesto etti.

CHP’li Şişli ve Çankaya belediyelerinde çalışırken işlerine son verilen işçiler Turan Aktaş, Salih Bitner ve Yasin Keskin, CHP Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Çağdaş Hukukçular Derneği’nden (ÇHD) avukatlar da katıldı. Açıklamayı engellemeye çalışan işçiler ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı. 

Polis müdahalesine rağmen açıklama yapan işçilerden Turan Aktaş, "Kılıçdaroğlu televizyon televizyon gezerek ‘AKP bu ülkenin üzerine kabus gibi çöktü’ diyor, asıl kabus sizsiniz. Söz konusu işçiler olunca AKP ile birleşiyorsunuz. Soylu’nun polislerini buraya yığıyorsun, işçilere saldırtıyorsun. İktidar olacağım diyorsun ama iktidar olursan faşizmin devamı olacaksın" dedi.

Şişli işçilerin mahkemeleri kazandığını belirten Aktaş, "Hak hukuktan bahsediyorsanız kazandığımız mahkeme sonuçlarına riayet gösterin. Biz senden hak talep etmiyoruz, direne direne kazanacağız. Direnerek işimizi size rağmen alacağız. Sizi boyun eğmeyeceğiz" dedi.

'DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Açıklamaların ardından işçiler, "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" ve "Zafer direnen işçinin olacak" sloganları atarak CHP önünden ayrıldı.

Öne Çıkanlar