İstanbul Valiliği: Kar yağışı pazar günü öğleden sonra etkisini kaybedecek

İstanbul Valiliği: Kar yağışı pazar günü öğleden sonra etkisini kaybedecek
Meteoroloji, İstanbul'da kar yağışının cumartesi akşam etkisini daha da artıracağını açıkladı. Valilik, "Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbullulara artacak kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarıda bulunurken, Vali Ali Yerlikaya da bu gece yarın aralıklı kar sağanakları beklendiğini belirtti.

Vali Yerlikaya sosyal medya hesabından şu uyarıyı yaptı: 

"Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün son verilerine göre, #İstanbul'da bu gece ve yarın aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi akşam saatlerinden itibaren kar yağışlarının etkisini daha da arttıracağı tahmin ediliyor."

İstanbul Valiliği'nin internet sitesinde ise konuya ilişkin şu bilgiler yer aldı:

"İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; bugün ve yarın aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar yağışları bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul’da bu gece ve yarın (Cumartesi) aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi akşam saatlerinden itibaren Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da arttıracağı ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor.

Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar