İstanbul Valiliği 'Savaşa Hayır' demeyi yasakladı

İstanbul Valiliği 'Savaşa Hayır' demeyi yasakladı
İstanbul Valiliği: İç barışı tehdit edebilecek şekilde 'Savaşa Hayır' eylem ve etkinlikleri yasaklanmıştır

ARTI GERÇEK- İstanbul Valiliği il genelinde eylem ve etkinliklere yasak getirdi. Valilik, Suriye ordusu ile TSK arasında süren savaşı gerekçe göstererek barış isteyenlerin ve savaşa karşı çıkanların her türlü eylem ve etkinliklerini yasakladığını duyurdu.

Valilik tarafından, "Toplumsal iç barışı tehdit edebilecek şekilde 'Savaşa Hayır' " başlığıyla nitelediği eylem ve etkinleri 10 Mart'a kadar yasakladı. Yasak kapsamında 8 Mart Emekçi Kadınlar günü etkinliklerine denk gelecek şekilde duyurulan eylem ve etkinlik yasağı kadınlara müdahale nedeni olup olmayacağı sorusunu da akla getiriyor.

İdlib'teki gelişmelerin aktarıldığı söz konusu açıklamda, "Bahar Kalkanı Harekatı’yla bölgenin istikrarı adına meşru müdafaa kapsamında gerekli karşılıklar verilmektedir" denilerek;

"Suriye'de şehitlerimiz ve gazilerimizin olduğu böylesi hassas bir dönemde, toplumda infial uyandıracak; milli, vicdani ve insani değerlere dokunacak, toplumsal iç barışı tehdit edebilecek şekilde "Savaşa Hayır" vb. konular adı altında; miting, yürüyüş, basın açıklaması, imza kampanyası, stant/ çadır açma, bildiri, afiş dağıtma vb. eylem ve etkinlikleri gerçekleştirecek grup/şahıslar ile vatandaşlarımız arasında sözlü ve fiziksel provokasyon amaçlı olayların olabileceği dikkate alındığında kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasını tehlikeye düşürebileceği değerlendirilmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Valilik bu gerekçeye dayanarak, "Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin Suriye’de yürütmekte olduğu askeri operasyonları eleştirmeye veya bu operasyonların sonlandırılması amacıyla kamuoyu oluşturmaya yönelik toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, stant açma, imza toplama, bildiri, broşür dağıtma vb. etkinlikler; 10.03.2020 Salı günü saat 23.59’a kadar (10) gün süreyle yasaklanmıştır" dedi.

 

Öne Çıkanlar