İstanbul Valiliği, 315 binanın yıkılmasını emretti

İstanbul Valiliği, 315 binanın yıkılmasını emretti
Orman alanlarında başlayan yıkımlar diğer alanlarda da devam edecek.

İstanbul Valiliği, orman varlığının korunması için, orman arazilerine yapıldığı tespit edilen konutların yıkılmasını istedi.

Açıklamada, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yaptığı kontroller sonucunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından il müdürlüğüne verilen yetki devri kapsamında 103 yapı kayıt belgesinin iptal edildiği de belirtildi.

'2017'DEN SONRA USÜLSÜZ YOLLARLA YAPILDIĞI TESPİT EDİLEN 315 BİNA YIKILACAK'

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tespit edilen 315 yapının, Gecekondu Kanunu'nun 18. maddesi gereğince bulunduğu yer belediyesince yıkılması için 14 ilçenin belediye başkanlığına bildirimde bulunan İstanbul Valiliği açıklamasında, "İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü personeli tarafından yerinde yapılan çalışmalar ve bunu destekleyen uydu görüntüleriyle İstanbul'da devlet ormanlarına 31 Aralık 2017'den sonra usulsüz yollarla 315 adet muhtelif cinste kaçak yapı inşa edildiği tespit edilmiştir. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünce tespit edilen muhtelif cinsteki kaçak yapılarla ilgili, yetkili cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulmuş ve gerçeğe aykırı beyanlarla alındığı tespit edilen yapı kayıt belgelerinin iptal edilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bildirimde bulunulmuştur" denildi.

ORMAN ALANLARINDA BAŞLAYACAK YIKIMLAR DİĞER ALANLARDA DA DEVAM EDECEK

Açıklamada yıkılacak binaların bulunduğı ilçeler sıralanırken, kaçak yapıların olduğu diğer yerlerde de yıkımların kararlılıkla devam edeceği belirtildi:

"Arnavutköy, Beykoz, Çatalca, Çekmeköy, Eyüpsultan, Kağıthane, Kartal, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultangazi, Şile ve Ümraniye ilçelerimizdeki kaçak yapıların yıkılması amacıyla belediyelerimizce oluşturulan yıkım ekiplerine valiliğimizce jandarma ve polis ekipleri görevlendirilerek her türlü güvenlik desteği sağlanmış, önlemler alınmıştır. Tespit edilen kaçak yapılar, bulunduğu yer belediye başkanlıkları tarafından 18 Eylül 2019'da 775 sayılı Gecekondu Kanununun 18. Maddesi uyarınca yıkılarak, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne teslim edilecektir. Orman alanlarında başlatılan bu süreç, kaçak yapıların olduğu diğer yerlerde de kararlılıkla devam edecektir."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar