İstanbul Sözleşmesi tartışması: Bu aklı size kim veriyor?

İstanbul Sözleşmesi tartışması: Bu aklı size kim veriyor?
Hükümete yakın Akit'in yazarı Abdurrahman Dilipak'ın İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin hakaret içeren sözleri AKP'ye yakın muhafazakar camiada tartışılmaya devam ediyor.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, kaleme aldığı yazısında İstanbul Sözleşmesi'ni savunan kadınlara "fahişeler" diyerek hakaret etmişti.

Dilipak'ın yazısı hem kadınlardan hem de kendi camiasından tepki toplamıştı. Öte yandan hükümete yakın bir diğer yazar olan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'ın yazısında yer verdiği "Erdoğan İstanbul Sözleşmesi'ni çöpe atmazsa iktidarının sonu gelir" sözleri ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a tehdit olarak algılanmıştı.

Her iki ismin yazılarına dair tartışmalar AKP'ye yakın medya organlarında tartışılmaya devam ediyor.

İktidara yakın Ülke TV'de yayınlanan ve Siyaset Bilimci Dr. Murat Yılmaz’ın Haftanın Raporu adlı programa katılan Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar ve Siyaset Bilimci Dr. Mehmet Şahin tartışmalara dair değerlendirmelerde bulundu. "Mavi Marmara süreci ile ilgili İHH’nın AKP'ye karşı yaptığı açıklama vardı. Yine siyasette birlikte hareket etme süreci yaşanırken o açıklamayla bazı gruplarla AKP karşı karşıya getirilerek gereksiz bir tartışma içine sokulmuştu. Bugünkü durum bana o açıklama ve devamında yaşananları hatırlattı. Sonradan İHH’nın bir geri adımı oldu. Şu anda muhafazakâr kesimin içinde bir kör döğüşü meydana getirilmek isteniyor" dedi.

Programın bir diğer konuğu Prof. Dr. Zakir Avşar ise "11.11 2011’de bu anlaşmaya imza atılmış, onaylanmak üzere parlamentoya o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla sevk edilmiş. 9 sene önce olmuş. 9 sene önce bütün komisyonlarda görülmüş, konuşulmuş ve kanunlaşmış. 9 sene sonra bu neden bu kadar berbat bir üslupla gündeme geliyor. Siz bunu 9 sene sonra AKP'ye, sayın Cumhurbaşkanı’na bir tehdit olarak nasıl sunarsınız? Amacınız ne? Bu aklı size kim veriyor? Bir camianın içinde büyümüşsünüz, isimleriniz büyümüş, size büyük sıfatlar vermişler, itibar etmişler; sizin bu üslubunuz bu camiaya karşı da büyük haksızlık. Sizin artık kendinizi o camiayı taşıyamayacak haline getirmeniz gerçekten üzüntü verici." dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar